ANW Doel en werkwijze           Logo Kennisnet
   Keuzemenu Voor wie is het bedoeld en waar gaat het over?

laatst bijgewerkt op  14-10-05

Wat is de Community ANW?
Wat heb ik eraan?
Wat kost het?
Aanmeldingsformulier
Lijst van Communityleden

Wat is de Community ANW?

De Community ANW is een initiatief van Kennisnet en de Digitale School en heeft als doel iedereen die betrokken is bij het vak ANW een platform te bieden en nader bij elkaar te brengen. Deelname aan de Community verplicht tot niets. Maar het wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld als leden een artikel schrijven voor de nieuwsbrief of een andere bijdrage leveren.

De community dient als platform voor verschillende activiteiten:

• Communicatie tussen vakdocenten via het forum ANW.
  • Uitwisselen van eigen materiaal via praktische opdrachten en overige bijdragen.
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van het vaklokaal ANW.
  • Het beoordelen van webpagina's op bruikbaarheid voor ANW.
Wat heb ik eraan?

Veel docenten maken zelf lesmateriaal en opdrachten. Andere docenten zoeken aanvullende materiaal bij de gebruikte methode. Deze community kan dienen als platform voor uitwisseling. Via internet kunnen we zo van elkaars ervaringen en idee? profiteren. Gratis. Een paar voorbeelden:

• In het vaklokaal en op de communitypagina worden allerlei materialen aangeboden: examenstof, interactieve proeftoetsen, internetopdrachten, praktische opdrachten, methoden, software, werkstukken van leerlingen en interessante internetsites. U kunt daar gebruik van maken, maar er ook aan bijdragen!
  • Vragen, meningen en opvattingen kunnen in de vorm van een artikel geplaatst worden in de nieuwsbrief en in het forum!
  • Ieder Communitylid ontvangt de e-mail nieuwsbrief. Deze wordt in 1x per maand verstuurd. Een bijdrage hieraan wordt natuurlijk op prijs gesteld. De vorige nieuwsbrief wordt na verzending van de laatste nieuwsbrief toegevoegd aan het online-archief van nieuwsbrieven.
  • Er zijn geen verplichtingen. Wel hoop ik dat je zo af en toe een bijdrage voor de nieuwsbrief en/of het vaklokaal wilt leveren. Omdat je het idee achter een community, het "halen-brengen" principe onderschrijft. Je ervaringen en materiaal kunnen immers ook van waarde zijn voor anderen!

Davindi, de onderwijszoekmachine van Kennisnet is bijvoorbeeld een van de effecten van de medewerking van communityleden. De zoekingang bovenaan kan iedereen zelf maken op de eigen (school)webpagina. Leerlingen/docenten kunnen dan zonder dat ze het adres van Davindi bezoeken, meteen een zoekopdracht geven.

Wat kost het?

Er zijn geen kosten aan het lidmaatschap verbonden. Dit zou ook in strijd zijn met de doelstellingen van de Stichting De Digitale School.

Aanmeldingformulier

De wijze van deelname aan de community bepaal je uiteraard zelf, maar bijdragen worden zeer op prijs gesteld.
Ieder communitylid ontvangt de e-mail nieuwsbrief. Deze wordt 1x per maand verstuurd. Ook bijdragen voor de nieuwsbrief worden op prijs gesteld.

Docenten ANW, maar ook mensen die te maken hebben met het vakgebied zijn van harte welkom bij de community. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier

Ledenlijst

Er is een ledenlijst. Daarin kun je zien wie zich tot op heden aangemeld hebben.

Vragen kun u stellen aan:
Ria Snippe
, Community Manager.