Aanbod workshops

A. Internet als lesvoorbereiding
Internet biedt een schat aan informatie. Hoe vindt u de informatie die een goede bijdrage levert aan de voorbereiding van uw lessen? Leer optimaal gebruik maken van een zoekmachine en ervaar de voordelen van de educatieve databank van Kennisnet, de Vakwijzer. In deze workshop komen aan de orde:

• surfen op internet en op kennisnet

• zoeken op internet en op kennisnet

• kopiŽren van materiaal

• toepassen in Word

B. Ontwerp een startpagina voor uw leerlingen
Een dergelijke pagina publiceren op internet is bijzonder handig. Rooster, mededelingen, studiewijzers, PTAís en nog veel meer kunt u op zoín pagina altijd en overal aan hen beschikbaar stellen. U leert deze onderdelen:

• inleiding programma Frontpage

• tekst, plaatjes en links maken

• studiewijzer en rooster publiceren

C. Ontwerp een online lesopdracht
Lesopdrachten kunt u via internet aan uw leerlingen aanbieden. U maakt een online lesopdracht en publiceert deze direct via een ruimte van De Digitale School.

• inleiding programma Frontpage

• voorbeelden van on-line lesopdrachten

• selectie maken van geschikte leerstof

• ontwerp een on-line lesopdracht

D. Werkstuk maken met Websitemaker
Kennisnet biedt leerlingen de mogelijkheid om hun werkstuk (praktische opdracht) on-line te publiceren. U leert werken met het pakket Websitemaker via het stappenplan dat u op school met uw leerlingen kunt gebruiken.

• inleiding programma Websitemaker

• stappenplan voor leerlingen

• ontwerp een website voor een werkstuk

• plaats het werkstuk in de website

E. Beoordelen in Vakwijzer
Vakwijzer biedt een enorme hoeveelheid beoordeelde bronnen aan het onderwijs. Deze bronnenverzameling wordt onderhouden door docenten. Leer hoe u de bronnenverzameling voor uw vakgebied kwalitatief hoog kunt houden door zelf bronnen te beoordelen en in vakwijzer te plaatsen.

• inleiding Vakwijzer

• beoordelingscriteria

• oefenen / beoordelen

F. Online toetsen maken met Hotpotatoes
Diagnostische toetsen zijn altijd beschikbaar als ze via internet aangeboden worden. Met het gratis programma  Hotpotatoes kunnen deze toetsen snel gemaakt worden.

• inleiding Hotpotatoes

• oefenen met het pakket

• toets(en) maken