Docenten   Deze dag in de geschiedenis

laatste wijziging: 28-10-2008

Nieuws

In de rubriek nieuws vind je actuele informatie en tips voor het vak geschiedenis.

Geschiedenis links

Historische links biedt een uitgebreid overzicht van links, geordend op periode, onderwerp, persoon en alfabet. Daarnaast zijn er speciale rubrieken.

Informatie voor het maken van werkstukken

In werkstukken vind je alle informatie die je nodig hebt voor het maken van werkstukken, zoals praktische opdrachten en het profielwerkstuk. Kijk voor naslagwerken op internet in het menu bij geschiedenis links.

Methodesites

Een overzicht van methodesites bij veel gebruikte geschiedenismethodes.

Lesmateriaal

Op de pagina lesmateriaal vind je een overzicht van opdrachten voor het vak geschiedenis.

Historische films

Historische films is een rubriek op Histoforum met informatie over film en geschiedenis.

Samenvattingen

In dit vaklokaal vind je veel samenvattingen van hoofdstukken van Feniks, Sprekend Verleden, oudere van Memo, Pharos en Sfinx en samenvattingen van examen katernen.

Examens en samenvattingen

Alles wat je wilt weten over het examen, het examenrooster  en samenvattingen vind je op de examenpagina van Histoforum.

Historische romans

Op zoek naar een historische jeugdroman of een roman voor volwassenen die speelt in het verleden? Kijk dan eens in de rubriek historische romans

Links voor andere vakken

Histoforum biedt een overzicht van links voor andere vakken, maar geeft ook links naar boekverslagen, examensites enz.

Zoekmachines

Een overzicht van de beste zoekmachines en informatie over informatievaardigheden en effectief zoeken.

Nieuws en tips
  Nieuwe samenvattingen
Geschiedenisdocent Jo Swaen heeft samenvattingen gemaakt van themakaternen over China en het Midden-Oosten, plus een samenvatting van het examenkatern Dynamiek en stagnatie in de Republiek.

Canonfilmpjes
Ben je op zoek naar korte filmpjes over de vijftig canonvensters? Kijk dan eens op dit overzicht op Histoforum.

Wedstrijd profielwerkstuk
Ben je trots op je profielwerkstuk? Heb je je werkstuk geschreven in opdracht van een echte opdrachtgever? Of staat jouw werkstuk in het teken van je vervolgopleiding?Dan valt er een prijs te verdienen. Op 21 april 2009 organiseert SLO een landelijke wedstrijd profielmeesterstuk voor leerlingen uit alle profielen van havo en vwo. Je kunt op twee manieren proberen om aan de wedstrijd mee te doen:

• Je begeleider van school geeft je op
  • Je vraagt een wildcard aan.

Voor meer informatie zie www.profielmeesterstuk.slo.nl

Profielwerkstuk 2008-2009
Ook komend schooljaar is er weer een profielwerkstukken wedstrijd over het Philips-Kommando in kamp Vught. Kijk hier of op de site van het Philips-Kommando voor meer informatie.

Aansluitingsprogramma's
Dit word bestand bevat een overzicht van aansluitingsprogramma's en proefstudeer- programma's van de Nederlandse universiteiten.

Doorstromen naar hbo en wo
De nieuwe doorstroomrechten naar hbo en wo staan op de site van het CFI. Klik hier voor een kort overzicht van de meest opvallende zaken.

Studiekeuze
Aankomende studenten kunnen via de website studiekeuze123 opleidingen met elkaar vergelijken op basis van 101 criteria, uiteenlopend van studentenoordelen over docenten en bruto startsalaris, tot het aantal kroegen in een studentenstad. Zo kan een persoonlijke rangorde worden opgesteld.
Meer links over studiekeuze

Open dagen
Er zijn diverse overzichten van open dagen van universiteiten en hogescholen. Bij voorbeeld die van opendagen.nl en schoolweb.

Lotingstudies
Wil je medicijnen of tandheelkunde studeren en weet je niet precies hoe het zit met de loting, kijk dan eens op deze site.

Met onderstaande zoekmachine kun je zowel zoeken op het www als binnen deze site.

Search WWW Search histoforum.digischool.nl

Davindi zoeken

Davindi geschiedenis is de zoekmachine van Kennisnet en de bibliotheken.

Albert van der Kaap Enschede
1998-2008