Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Anne Frank krant

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

Nieuwe Anne Frank krant

Deze  week verschijnt de Anne Frank krant 2008, bedoeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Mede dankzij de steun van veel gemeentebesturen ontvangt ruim 50 procent van alle leerlingen van groep 8 in Nederland elk jaar deze krant. Het lespakket Anne Frank krant 2008 bestaat uit 25 kranten met 25 bijlagen 'Ik, jij, wij & zij', één Anne Frank Tijdbalk en één Docentenhandleiding.

Speciaal thema dit jaar is ‘groepen’ en het daaraan verbonden 'wij-zij-denken'. In de krant wordt er zowel historisch (het wij-zij-denken van de nazi’s) als actueel (wij-zij-denken nu) ingegaan op deze thematiek.

In de bijlage - een klein boekje in het midden - worden negen jongeren geportretteerd. Zij vertellen over de verschillende groepen waarvan zij deel  uit maken. Vaak hebben die groepen te maken met een bepaalde (geloofs)overtuiging. Ze gaan ook in op de vraag hoe belangrijk die groepen zijn in hun leven.

Elk jaar bevat het lespakket een extra onderdeel. Dit jaar is dat een Anne Frank Tijdbalk. Leerlingen krijgen een goed overzicht van het leven van Anne Frank met behulp van 17 losse kaarten met een jaartal, 17 kaarten met een foto van de familie Frank en 17 foto’s m.b.t. de historische context.

Meer informatie

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl