Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Antisemitisme

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Lesgeven over antisemitisme en de jodenvervolging. Waarom en hoe?

Studiedag voor docenten in Anne Frank Huis op 3 oktober 2007

Waarom is lesgeven over antisemitisme en de Holocaust belangrijk? En hoe kunnen docenten deze onderwerpen op een begrijpelijke en aansprekende manier aan leerlingen overbrengen? Op woensdag 3 oktober organiseert de Anne Frank Stichting voor docenten geschiedenis, maatschappijleer en levensbeschouwing de studiedag ‘Lesgeven over antisemitisme en de jodenvervolging. Waarom en hoe?’. 

De dag wordt geopend met een lezing door Evelien Gans, bijzonder hoogleraar moderne joodse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, over oud en nieuw antisemitisme.

Daarna kunnen docenten twee workshops volgen rond nieuw lesmateriaal van de Anne Frank Stichting. In de eerste workshop staat het lespakket ‘Antisemitisme. Oude en nieuwe vooroordelen’ centraal, waarbij er speciale aandacht zal zijn voor het bespreekbaar maken van vooroordelen en discriminerende uitspraken in de klas. In de tweede workshop kunnen docenten kennismaken met nieuwe manieren om de Holocaust te behandelen met gebruik van het educatieve stripboek ‘De Zoektocht’. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om het Anne Frank Huis te bezoeken.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op  www.annefrank.org. De sluitingsdatum voor inschrijving is 21 september aanstaande.

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl