Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Asterix en de Romeinen

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

‘Asterix en de Romeinen’ in Rijksmuseum van Oudheden 

Het Rijksmuseum van Oudheden presenteert vanaf 8 februari de familie-tentoonstelling ‘Asterix en de Romeinen’. In een spannend decor met levensgrote  scènes uit de strip kan jong en oud kennis maken met de Gallo-Romeinse samenleving van 2000 jaar geleden. Meer dan 70 authentieke voorwerpen brengen samen met interactieve spellen en reconstructies van vechtlustige Galliërs de fascinerende wereld van Asterix en Obelix tot leven. De tentoonstelling is te zien tot en met 28 oktober 2007. 

In ‘Asterix en de Romeinen’ kunnen zowel ouders als kinderen op speelse wijze de Gallo-Romeinse wereld ontdekken. De strip levert de rode draad van het archeologisch verhaal over het leven van 2000 jaar geleden.  In de tentoonstelling is van alles te doen en te beleven.  

In de levendige setting van het dorp van Asterix, een woud vol everzwijnen en een Romeins legerkamp zijn naast levensgrote reconstructies van strijdvaardige Galliërs en Romeinen authentieke voorwerpen te zien. Romeinse zwaarden, helmen, beeldjes en sieraden laten zien hoe het er in de Gallo-Romeinse tijd echt aan toe ging. Daarnaast valt er met interactieve spellen van alles te ontdekken. Bezoekers kunnen een veldslag tussen Galliërs en Romeinen naspelen, aan de vis van vishandelaar Kostunrix ruiken en zelf de vondsten van een geënsceneerde archeologische opgraving bestuderen. Op de achtergrond klinkt het gezang van bard Assurancetourix. De tentoonstelling sluit af met een Gallisch feestmaal rond de traditionele ronde tafel en een presentatie van 37 originele striptekeningen van Albert Uderzo, gerealiseerd door Studio ET CETERA. 

De museumwinkel biedt een Asterix-assortiment en in de Archeotheek is een Asterix kleur- en leeshoek ingericht. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er speciale activiteiten, waaronder een Asterix-filmprogramma en een demonstratie door een Romeinse arts op zondag 25 februari. 

‘Asterix en de Romeinen’ is een ingekorte versie van de tentoonstelling ‘Asterix en Europa’ die in 2000 in het museum te zien was.

Zie ook: artikel over Asterix en de Romeinen

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl