Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Gek van geschiedenis

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

Maak Nederland gek van geschiedenis!

Voorafgaand aan de vijfde week van de geschiedenis zendt de NPS het programma Gek van Geschiedenis uit. Help de NPS mee uw leerlingen te bereiken.

In het programma Gek van Geschiedenis wordt op verschillende manieren geschiedenis onder de aandacht gebracht. Zo wordt het nieuwe programma Het verleden van Nederland uitgebreid besproken, wordt het beste historische boek van het jaar gekozen en komen verschillende geschiedenishobbyisten aan het woord.

Maar bovenal wordt voor het eerst in de geschiedenis DE GESCHIEDENISLERAAR VAN HET JAAR gekozen.

De NPS wil dit bereiken door leerlingen, in overleg met hun docent, een filmpje van de les in te laten sturen.

Uit de inzendingen zal een tiental lessen gekozen worden, waarvan er uiteindelijk drie in de finale zullen komen. De selectie zal gebeuren door diverse bekende historici die aan het programma verbonden zijn. De uiteindelijke uitverkiezing zal plaatsvinden na een kort college tijdens de opnamedag op zaterdag 4 oktober.

Inmiddels is er een campagne gestart om de Nederlandse leerlingen te bereiken. Maar daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken.

Is het niet te veel moeite een poster in de school of in het lokaal op te hangen, mail ons dan: geschiedenisleraar2008@nps.nl We sturen dan zo snel mogelijk enkele exemplaren toe.

U hoeft absoluut niet uzelf naar voren te schuiven, maar als het u lukt om op een leuke manier de verkiezing, het programma of onze website www.gekvangeschiedenis.nl met leerlingen te delen…heel gráág. Een klein voorproefje is te zien via: http://player.omroep.nl/?aflID=7774253.

Alles in het programma staat in het doel om geschiedenis en de daarop volgende themaweek te promoten!

Uiteraard kunt u ook voor vragen terecht op het gegeven mailadres.

Uitzending Gek van Geschiedenis, maandag 6 oktober, 21:00 uur op Ned2.

Het idee voor de documentairereeks leefde al geruime tijd bij Geert Mak en journalist Gijsbert van Es. Samen met de historici Jan Bank en Piet de Rooy en de neerlandicus René van Stipriaan legden zij de basis voor de acht tv-vertellingen. Zij publiceren begin oktober 2008 ook het boek Verleden van Nederland: een essaybundel als aanvulling op de tv-verhalen. Ireen van Ditshuyzen heeft de documentairereeks uitgebouwd tot een multimediale geschiedeniscampagne. Ireen van Ditshuyzen en Ad van Liempt verzorgen de eindredactie van de documentaireserie, die wordt geproduceerd door IDTV Docs. Charles Groenhuijsen treedt op als presentator.

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl