Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Lessenmaker

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Het Geheugen van Nederland lanceert gratis lessenmaker

Den Haag, 15 oktober 2008         

Vanaf 15 oktober kunnen docenten op de website van het Geheugen van Nederland een gratis lessenmaker vinden. De lessenmaker is een programma waarmee op een eenvoudige manier lessen kunnen worden samengesteld met behulp van digitale teksten en beeldbronnen.

Rearrangeren

Veel docenten zouden graag zelf hun (digitale) onderwijsmateriaal samenstellen en bewerken. Misschien bent u ook wel zo’n docent. U wilt best gebruik maken van bestaande kant-en-klare digitale lessen, maar alleen als deze goed aansluiten bij het curriculum en het niveau van uw leerlingen. Het liefst zou u bestaande lessen ‘rearrangeren’, of zelf nieuwe maken. Het Geheugen van Nederland biedt u nu een uitstekend middel om dit doen: de lessenmaker.  

Maken

De lessenmaker is een handig gereedschap om uw leerlingen kennis te laten maken met het Nederlandse digitale erfgoed. U ‘bouwt’ in de lessenmaker zelf uw eigen lessen met behulp van digitale bronnen, en/of u gebruikt en bewerkt bestaande lessen van collega’s. Met de lessenmaker kunt u ook toetsen maken. Toetsen met gesloten vragen kijkt de lessenmaker automatisch voor u na. Dat bespaart een hoop tijd. 

Publiceren

Ter introductie heeft het Geheugen alvast een voorbeeldles laten maken voor het vak geschiedenis door het Expertisecentrum Mens- en Maatschappijvakken en het Instituut voor de Lerarenopleiding in Amsterdam. Het aantal weblessen zal in de loop van dit schooljaar aanzienlijk worden uitgebreid. Met de lessenmaker van het Geheugen van Nederland publiceert u uw les op internet en maakt u hem in een handomdraai toegankelijk voor al uw collega’s. Bekijk de lessenmaker nu! 

Voor meer informatie over de weblessentool kunt u contact opnemen met de onderwijscoördinator van het Geheugen van Nederland, Cor den Ridder: cor.denridder@kb.nl | 070 - 314 01 04. 

   
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl