Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Frankrijk in oorlog

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Frankrijk in oorlog

Naar aanleiding van één van de recente themanummers van het historisch wetenschappelijk tijdschrift Leidschrift, Ten oorlog! Europese oorlogen 1789-1919. Oorlog als maatschappelijk fenomeen, presenteren Stichting Leidschrift en Historische Studie Vereniging Leiden (HSVL) u de lezing Frankrijk in oorlog van de bekende Leidse historicus Henk Wesseling, op dinsdag 5 februari a.s.  

Professor Dr. H.L. Wesseling, tot 2002 hoogleraar Algemene geschiedenis aan de Universiteit Leiden, zal in deze lezing ingaan op een roerige periode van Franse oorlogvoering. De lezing sluit hiermee aan bij zijn in 2006 verschenen succesvolle gelijknamige boek Frankrijk in oorlog, 1870-1962. 

De lezing zal plaatsvinden in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 028 en vangt aan om 20.30 uur. Aansluitend is er een borrel. Leidschrift en HSVL hopen u op deze avond van harte te mogen verwelkomen. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.leidschrift.nl of www.hsvl.nl of mailen naar redactie@leidschrift.nl. 

De spreker

Prof. Dr. Henk Wesseling (1937) studeerde geschiedenis te Leiden, alwaar hij in 1969 ook promoveerde op Franse opvattingen over leger en oorlog in de periode 1905-1914. Van 1973 tot 2002 was hij Hoogleraar Contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij verbonden aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Wassenaar en is hij vice-voorzitter van de Frans-Nederlandse Samenwerkingsraad. Dat Frankrijk zijn bijzondere interesse heeft bewees hij tevens met zijn laatste boek Frankrijk in oorlog 1870-1962. Andere succesvolle boeken van Henk Wesseling zijn Europa’s koloniale eeuw en het in zes talen vertaalde Verdeel en heers. 

Over Leidschrift

Leidschrift is een zelfstandig wetenschappelijk historisch tijdschrift, verbonden aan het Instituut voor geschiedenis van de Universiteit Leiden. Leidschrift verschijnt drie maal per jaar in de vorm van een themanummer en biedt hiermee al ruim twintig jaar een podium voor levendige historiografische discussie. Voor meer informatie over Leidschrift kunt u terecht op www.leidschrift.nl. De lezing Frankrijk in oorlog wordt georganiseerd in samenwerking met Historische Studie Vereniging Leiden. Met deze samenwerking hopen wij aan de wieg te staan van een nieuwe traditie waarmee wij onze leden en abonnees een nog breder scala aan geschiedschrijving in de ruimste zin des woords willen bieden.  

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl