Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Bedevaart naar Mekka

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

'Varen naar Mekka - de reis van je leven'.

22 september 2006 t/m 4 maart 2007 in Maritiem Museum Rotterdam

Ieder jaar reizen miljoenen moslims per vliegtuig naar Mekka voor de hadj - de bedevaart. Op zoek naar de ultieme religieuze beleving, naar vervulling. Vroeger reisden de pelgrims meestal te voet, per kameel of… per schip! Nederlandse rederijen vervoerden in het verleden duizenden bedevaartgangers naar Jeddah, de havenstad van Mekka. Met deze tentoonstelling presenteert het Maritiem Museum een vrijwel vergeten hoofdstuk uit de geschiedenis. Vaar nu mee met pelgrims uit Indonesië, Marokko, Turkije en Suriname, tijdens de reis van hun leven.

Het Maritiem Museum Rotterdam en Digital Playground bieden gezamenlijk een workshop aan bij de tentoonstelling Varen naar Mekka – de reis van je leven. Leerlingen bezoeken de tentoonstelling en maken kennis met pelgrims die gevolgd worden tijdens de reis naar de heilige stad Mekka. Tijdens de rondleiding maken zij digitale opnamen van bijzondere voorwerpen, affiches en decors die zij vervolgens bij Digital Playground verwerken tot hun eigen Mekka souvenir.

Meer informatie over de workshop

Meer informatie over de tentoonstelling

Boek nu! De eerste 25 groepen ontvangen een korting van €100,00 per workshop (met een max. van 5 groepen per school)via reserveringen@digitalplayground.nl of 010-4126031.

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl