Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Memo

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

Workshops MeMo

In maart kunnen docenten op drie plaatsen in het land volledig bijgepraat worden over het nieuwe examenprogramma voor geschiedenis  voor de tweede fase. Tevens krijgen zij gelegenheid de nieuwe edities van MeMo  van uitgeverij Malmberg uit te proberen en de bijbehorende ePacks en Presentator te bekijken.

De nieuwe tweede fase gaat in per augustus 2007. Geschiedenis is dan een verplicht profielvak in de maatschappijprofielen. Het aantal studielasturen verandert en het examenprogramma eveneens. Scholen moeten vanaf augustus 2007 met een nieuwe methode werken die voorbereidt op de nieuwe examenprogramma’s havo in 2009 en vwo in 2010. Uit gesprekken met docenten blijkt echter dat er veel onduidelijkheid bestaat over de nieuwe situatie.

Regionale bijeenkomsten

Uitgeverij Malmberg organiseert daarom regionale bijeenkomsten in Eindhoven (6 mrt), Rotterdam (7 mrt) en Zwolle (19 mrt). Het programma bestaat uit een combinatie van een presentatie en praktische workshops. De presentatie wordt verzorgd door Arie Wilschut, van het Instituut voor Geschiedenisdidactiek.

In de workshops maken de docenten kennis met MeMo en gaan er zelf mee aan de slag. Bij MeMo is er, naast het Tien tijdvakkenoverzicht en de verschillende thema’s, onder andere ruim aandacht voor de gerichte voorbereiding op het centraal examen door middel van examenopdrachten na elk hoofdstuk en Examenhulp (zie voor meer info: www.memotweedefase.nl).

ePack

Memo wordt desgewenst geleverd met ePack. Dit is een online applicatie, met digitaal leermateriaal, deels ter vervanging, ter verdieping en verbreding. Daarnaast biedt ePack onder meer oefentoetsen en Studiehulp. Studiehulp is een unieke internetbibliotheek, die wordt ondersteund door veel audio- en videomateriaal. De voordelen van ePack: efficiënt leren met een snel resultaat. En dat motiveert.

Voor docenten biedt ePack eveneens veel mogelijkheden, zoals: toegang tot de leerlinglicentie, toetsen en een handleiding (beide in pdf en Word). Daarnaast kunnen docenten gebruikmaken van Presentator. Dit betreft een instructiehulpmiddel, dat te gebruiken is in combinatie met een beamer en een digitaal schoolbord.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden voor een van de regionale bijeenkomsten is mogelijk via  www.memotweedefase.nl. Iedere deelnemer geschiedenis ontvangt tijdens de workshopmiddag het boek ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van Bill Bryson  cadeau. De dag begint om 15.00 uur en wordt om 19.30 uur afgesloten met een borrel. Deelname, inclusief maaltijd en beoordelingsmaterialen, is gratis. Parkeerkosten worden vergoed.

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl