Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Mummies in het Omniversum

laatste wijziging: 22-08-2007

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

Docentenavond in Omniversum

Op 8 oktober aanstaande gaat de film Mummies, geheimen van de farao’s in première. Mummies, geheimen van de farao’s is een deels historisch en deels forensisch avontuur, waarin u afreist naar het mysterieuze oude Egypte, de tijd van Ramses de Grote. Hoe Egyptenaren en farao’s  met de dood omgingen, wordt nader belicht. Een sprong in de tijd neemt ons mee naar 1881, de tijd van het schatroven, spectaculaire ontdekkingen en spannende verhalen. Nog nooit eerder waren er Koninklijke mummies gevonden, maar een aanwijzig wijst erop dat er toch een tombe in de buurt moet zijn. Maar mummies zijn niet alleen een bron van rijkdom voor schatrovers, of een bron van hoop op leven na de dood, het DNA van mummies kan ons veel vertellen over de ontwikkeling van ziektes uit de oudheid.

Deze film is met name geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en biedt uw leerlingen een bijzondere leerrijke, maar vooral boeiende ervaring op een scherm van 840 vierkante meter. U kunt deze film perfect combineren met een les geschiedenis, biologie of CKV. Er is zelfs Engelstalig lesmateriaal beschikbaar en aan Nederlandstalige lesstof wordt op dit moment hard gewerkt.

Docentenavond
Op maandag 24 september 2007 organiseert Omniversum een docentenavond voor deze film. Het programma voor deze avond is als volgt:

18.15 uur Ontvangst met koffie/ thee en broodjes
18.45 uur Aanvang zaalprogramma met presentaties van Omniversum en de Digitale School
19.20 uur Film Mummies, geheimen van de farao’s
20.10 uur Napraten in de foyer
21.00 uur Einde Docentenavond

Wanneer u zich wilt aanmelden voor deze docentenavond kunt u contact opnemen met Omniversum via scholen@omniversum.nl. U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging voor deze avond.

Wij hopen u op maandag 24 september te mogen verwelkomen in Omniversum.

Omniversum
President Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum