home nieuws  |   nieuwsbrieven  |  agenda  |  methodes  |  forum  |  contact

Nieuwsbrief 22, extra editie mei 2004
De nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.


Van de redactie,

Een korte extra nieuwsbrief vanwege de actualiteit. 

Bijdragen voor de volgende nieuwsbrief zijn van harte welkom op kaap@home.nl 


Troy

Afgelopen week is de film Troy in Nederland in roulatie gegaan. Een film, vrijelijk, gebaseerd op de Ilias van Homerus. Een film die, zo lijkt me, allerlei mogelijkheden in zich bergt om te gebruiken in de les, bijvoorbeeld als onderwerp voor een praktische opdracht of als basis voor een profielwerkstuk. Fragmenten zijn misschien ook bruikbaar in de brugklas. De gebruikswaarde kan nog toenemen in combinatie met de documentaire die de AVRO op zondag 16 mei uitzendt in de serie Close Up van 18.25 - 19.20 uur op Nederland 1 een documentaire uit over het raadsel van Troje. De uitzending wordt herhaald op zaterdag 22 mei van 12.02 - 12.56 uur, ook op Nederland 1.

Links over Troje en de Trojaanse Oorlog

 


Examenbesprekingen

Klik hier voor een lijst met data, tijden en plaatsen van de examenbesprekingen 2004.

 


Geschiedenismethodes

Op deze site vindt u een overzicht met gegevens over geschiedenismethodes die op dit moment beschikbaar zijn.


Verkiezingen in de VS

Politiek en Jongeren is een site die niet niet alleen uitgebreid aandacht besteed aan de verkiezingen in de V.S. in november, maar die ook geregeld een nieuwsbrief uitbrengt. Op de site kunt u zich hierop abonneren.