home nieuws  |   nieuwsbrieven  |  agenda  |  methodes  |  forum  |  contact

Nieuwsbrief 24, extra editie juni 2004
De nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.


Van de redactie,

De 'laatste' nieuwsbrief van dit schooljaar is nog niet de deur uit of de actualiteit geeft aanleiding tot een extra nieuwsbrief, gewijd aan de V.S. Bijdragen voor de nieuwsbrief blijven welkom op kaap@home.nl 


Reagan overleden

Op zaterdag 5 juni 2004 is oud-president Ronald Reagan overleden. Een artikel van Frans Verhagen, correspondent in de V.S. tijdens de regering Reagan, over diens presidentschap vindt u op de site Amerika.nl

Zie ook: 


Lezing Amerikaanse Presidentsverkiezingen op middelbare scholen

The John Adams Institute presenteert een reeks lezingen over de Amerikaanse Presidentsverkiezingen voor middelbare scholen. Op een aantrekkelijke wijze zullen de belangrijkste aspecten van het verkiezingsproces worden besproken, het uitgangspunt is het vertrouwen van de Amerikaanse kiezer in de presidentskandidaat als persoon. Frans Verhagen zal optreden als spreker, Verhagen is  Amerika deskundige,  journalist en oprichter van www.amerika.nl. Naast dit Nederlandstalige deel zal een Amerikaanse student, die in het kader van het prestigieuze Fulbright Programma in Nederland studeert, zijn/haar  persoonlijke ervaringen over de verkiezingen en het leven in Amerika met de scholieren delen. Na afloop van de lezing is er ruimte voor debat.

Wij richten ons op leerlingen van de tweede fase, vier en vijf HAVO en vier, vijf en zes VWO. De scholieren kunnen zich op de lezing voorbereiden door de lesstof te bestuderen op de speciaal hiervoor gemaakte website www.amerika.nl/quincyclub. Deze site treedt vanaf een september in werking.

Als aanvulling op dit evenement bieden wij de mogelijkheid om een Engelse les te verrijken door een Fulbright student wat dieper in te laten gaan op de Presidentsverkiezingen of een ander Amerika-gerelateerd onderwerp naar keuze. De leerlingen krijgen zo de kans met een ‘native speaker’ te communiceren. Heeft u of uw school interesse in de lezing en/of het bezoek van een Amerikaan in de klas, neem dan gerust contact op met The John Adams Institute.