home nieuws  |   nieuwsbrieven  |  agenda  |  methodes  |  forum  |  contact

Nieuwsbrief 27, oktober 2004
De nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.


Van de redactie,

In september verschenen er twee nieuwsbrieven, daarom deze maand een korte nieuwsbrief.
Zoals altijd zijn bijdragen voor de volgende nieuwsbrief van harte welkom op kaap@home.nl 


Landelijke Archieven Dag

Op 30 oktober vindt de landelijke archieven dag plaats. Meer informatie vindt u op de speciaal ervoor gemaakte site


Spotprentenwijzer

Cedric Regtop, nu docent geschiedenis, maakte als student een handige spotprentenwijzer voor leerlingen.
 


Schooltv-Beeldbank

Sinds september 2003 staat de Schooltv-Beeldbank online: een database vol educatieve videofragmenten. Om de gebruikers van de Schooltv-beeldbank op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen verschijnen er vanaf september 2004 nieuwsbrieven. Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden.
 


Verre van vredig… Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog

In 2004 is het 90 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Hoewel deze ongekend bloedige oorlog aan het neutrale Nederland voorbijging, was het toch een roerige periode voor ons land. Het Legermuseum in Delft laat in de nieuwe wisseltentoonstelling Verre van vredig… Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog zien dat ook een neutraal land voortdurend in staat van paraatheid verkeerde. Dit had natuurlijk zijn weerslag op de gemobiliseerde soldaten en hun familie, maar ook op de hele burgerbevolking, die door het langdurige karakter van de oorlog te maken kreeg met nijpende tekorten. De Eerste Wereldoorlog heeft daarnaast het karakter van de Nederlandse politiek veranderd en gezorgd voor een razendsnelle technische ontwikkeling binnen de strijdkrachten. De tentoonstelling is te zien van 15 oktober 2004 tot en met 29 mei 2005. 

lees verder


Methodekeuze

Laat je stem horen en help docenten die voor een nieuwe methodekeuze staan. Meer dan 1.000 collega's gingen je reeds voor!

Ga naar
enquête