Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 28, november 2004
De nieuwsbrief verschijnt tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 
Samenwerking Vakcommunity en Histoforum

Samenwerking tussen de vakcommunity geschiedenis en Histoforum heeft ertoe geleid dat gebruik wordt gemaakt van één portaal site met het url: http://www.digischool.nl/gs/community

Voor leerlingen is er een eigen geschiedenis lokaal Histoforum

Verkiezingen in de V.S.

Kijk op verkiezingen in de V.S. voor een overzicht van links met informatie over de verkiezingen in de V.S. en over de presidenten van Amerika.

Week van de geschiedenis

Wat is er te doen tijdens de week van de geschiedenis die wordt gehouden van 30 oktober t/m 7 november. Kijk op de site.

Onderwijsvernieuwingen

Uitgeverij NijghVersluys heeft onlangs de site Onderwijsvernieuwingen geopend. Deze site houdt u op de hoogte van nieuws over basisvorming, vmbo en tweede fase. Ook kunt u zich abonneren op een nieuwsbrief.  

Nieuw: De cartoonbox

De cartoonbox is een nieuw onderdeel van de community website en alleen toegankelijk voor leden. De cartoonbox bevat historische spotprenten die docenten kunnen gebruiken voor hun toetsen. De verzameling is vooralsnog beperkt, maar ik hoop dat collega's willen bijdragen aan het vergroten van de verzameling. (Gescande) cartoons kunnen daartoe worden gemaild naar kaap@home.nl

De url van de cartoonbox is: http://www.digischool.nl/gs/community/spotprenten.htm

Leden kunnen op genoemd e-mail adres een username en wachtwoord aanvragen. Het spreekt vanzelf dat het in het belang van alle docenten is om zorgvuldig met dit wachtwoord om te gaan.

Docentencursus Moderne Duitse geschiedenis en film

Het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) organiseert in samenwerking met Euroschool een nascholingscursus voor docenten geschiedenis en Duits op locatie in Bonn. Deze cursus vindt plaats van woensdag 17 t/m vrijdag 19 november 2004 in het Haus der Geschichte in Bonn. U kunt zich nog opgeven tot maandag 1 september.

Lees verder