Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 36, juli 2005
De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 
Studiedag ce-onderwerp 17 september in Leiden

De Sectie Nascholing van het ICLON en het Instituut Geschiedenis van de Universiteit Leiden organiseren op zaterdag 17 september 2005 een studiedag over het CE-onderwerp voor 2006-2007:

‘Van kind tot burger. Volksopvoeding via het onderwijs in Nederland (1780-1920)’

Deze studiedag is bedoeld voor geschiedenisdocenten en andere belangstellenden en dient als voorbereiding op het examenonderwerp.

Het programma bestaat uit een aantal lezingen en work­shops. Een reeks deskundige sprekers zal het onderwerp behandelen en nuttige achtergrondinformatie verstrekken over de historische context. Voorts zijn er praktijkseminars waarin kant-en-klaar lesmateriaal voor de eindexamenstof wordt aangeboden.

De kosten voor de studiedag bedragen € 110,- per persoon. Hierbij is inbegrepen een lunch, koffie/thee en de syllabus. Leden van de VGN krijgen € 5,- korting en betalen dus € 105,-.
Na 1 augustus zijn de kosten resp. € 125,- en € 120,-.

Informatie over het programma en inschrijving vindt u hier

Stofomschrijving Van kind tot burger. Volksopvoeding via het onderwijs in Nederland (1780-1920)
 

Gratis een ICT studiedag op uw school?

Kennisnet en Digischool hebben samen drie programma's samengesteld, waarmee scholen moeiteloos een succesvolle studiedag kunnen organiseren. Een volledig dagprogramma, waar de docenten actief achter de computer zitten.
En: GRATIS.
Kijk op www.digischool.nl/trainingen

Geschiedenis op School tv

Op Histoforum vindt u een overzicht van historische programma's van Schooltv voor het schooljaar 2005-2006 en een overzicht van nog beschikbare video's.

ICT en onderwijs 

Op 23 en 24 november organiseert de vereniging i&i (vereniging voor ICT in onderwijs en onderwijs in ICT) haar jaarlijkse tweedaagse conferentie in Lunteren. De conferentie richt zich op ICT-coördinatoren, docenten die ICT gebruiken  en op docenten informatica- of informatiekunde. Het zal een inspirerende conferentie worden vol ICT-ideeën.

Er komen presentaties en workshops voor beginners, gevorderden en experts over allerlei verschillende aspecten van ICT : E-Didactiek, E-learning, E-communicatie, E-techniek en de vakken Informatica en Informatiekunde. Daarnaast is er een informatiemarkt waar bedrijven en organisaties rond  ICT en onderwijs hun diensten en producten onder de aandacht brengen. 

Inschrijven voor de i&i conferentie is mogelijk op de site van i&i: www.ieni.org. Daar vindt u ook de laatste informatie over de conferentie, en informatie over de Vereniging. U kunt zich direct aanmelden voor dit congres via

http://www.databadge.net/ieni2005/reg/