Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 61, mei 2007 extra

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Examenchat

Ook dit jaar organiseert Malmberg vlak voor het examen weer een chatsessie met docenten, waar je je laatste vragen kunt stellen.
Lees verder

Examen Forum VGN
 
Net als vorig jaar organiseert de VGN ook dit jaar weer een examen forum In verband met te verwachten drukte is het handig als u zich alvast registeert (dit is om spammers te weren).

Examenroosters 2007-2008

Het examenrooster voor het tweede tijdvak en het examenrooster voor 2008 vindt u op de examenpagina van de community site.

De canon

Studente Jessica Huisman doet in het kader van haar opleiding tot docent geschiedenis (Ivlos Utrecht) onderzoek naar de vraag hoe de canon van de commissie Van Oostrom is ontvangen in het onderwijs.
Daarvoor heeft zij een korte enquête ontwikkeld met tien vragen. Zij zou het bijzonder op prijs stellen als u deze enquête wilt invullen.
Enquête canon geschiedenis

Weblogs

Onlangs kreeg ik van een student van Hogeschool Windesheim waarin hij mij attendeerde op een door hem gemaakte weblog: http://windesheimgeschiedenis.web-log.nl/.
Ik ben benieuwd of er meer studenten en/of docenten zijn die in hun onderwijs gebruik maken van weblogs. Reacties graag naar kaap@home.nl.
Als de reacties daar aanleiding toe geven kom ik in een volgende nieuwsbrief graag op dit onderwerp terug. 

Examenbesprekingen 2007

Dit jaar worden er, voor zowel havo/vwo als vmbo, examenbesprekingen gehouden:

Zwartboek als geschiedenisles

Den Haag, 4 mei 2007 - Stichting Zwartboek lanceert op 4 mei het ‘Zwartboek onderwijsproject’ gerelateerd aan Paul Verhoeven’s laatste film. Het project heeft als doel jongeren te informeren over de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in relatie tot actuele thema’s. Met dit doel voor ogen heeft Paul Verhoeven de film Zwartboek ook gefilmd: “Ik wil met de film Zwartboek een bijdrage leveren aan het behoud van kennis over de feiten van de Tweede Wereldoorlog”. Aan de hand van twee lespakketten behandelen leerlingen uit het voortgezet onderwijs thema’s als racisme, haat, verraad en dilemma’s die tijdens de Tweede Wereldoorlog voorkwamen, maar die ook in ons dagelijks leven nog plaatsvinden.
Lees verder

Teksten

Soms kom je op internet teksten tegen die je aan het denken zetten of je denken een andere kant op sturen. Bijvoorbeeld: