Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 62, juni 2007

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Dagboek van Anne Frank

Op zoek naar ideeŽn voor het werken met het dagboek van Anne Frank? In dit weblog vind je projecten van collegaís en voorbeeldlessen van de Anne Frank Stichting. Je kunt ook zelf projecten insturen. Een selectie uit de ingestuurde projecten laten we op dit weblog zien.

Dagboek lessen Anne Frank

Je vindt hier online lessen en quizzen over Anne Frank en haar dagboek. In de dagboeklessen beantwoorden leerlingen vragen met behulp van bronmateriaal. Gebruik de lessen als huiswerkopdracht of laat ze in de klas maken. De quizzen bestaan elk uit 25 meerkeuzevragen. Leerlingen kunnen de quizzen zelfstandig maken, of als onderdeel van een les.

Historisch Dispuut Zwolle

Variasvias is een historische dispuut in Zwolle met een eigen website. Het dispuut nodigt geregeld boeiende sprekers uit, bijvoorbeeld op 3 september 2007 prof. dr. F.J.A.M. Meijer. Kijk voor meer informatie op de site, onder 'dispuut'.

Wiki's en educatie
 

De Wikimedia Conferentie Nederland wordt op zaterdag 27 oktober georganiseerd door Wikimedia Nederland, dit jaar met het thema "Wiki's en educatie". De organisatie is druk op zoek naar docenten die bij hun onderwijs gebruik maken van Wiki's en hun ervaringen willen delen. Tot 1 juli kunnen sprekers zich aanmelden.

Profielwerkstuk wedstrijd

Dit nieuwe schooljaar wordt een wedstrijd georganiseerd voor tweede fase leerlingen die hun profielwerkstuk schrijven over Het Philips-Kommando in Kamp Vught. Dat is een onbekende en unieke oorlogsgeschiedenis die ook een andere kijk geeft op wat zich in een concentratiekamp afspeelde. Op www.philips-kommando.nl wordt aan de hand van individuele lotgevalleneen beeld gegeven van ontstaan en functioneren van een werkplaats van Philips binnen het prikkeldraad van het kamp en van de daar getoonde durf en vindingrijkheid vanleidinggevenden en gevangenen.

Belangstellende leerlingen kunnen vanaf begin juli informatie vinden over de wedstrijd en over de te winnen aardige prijzen vinden op
www.philips-kommando.nl.
Lees verder

Agenda 2007-2008

Er is een begin gemaakt met de agenda 2007-2008 (o.a. nascholingen). Aanvullingen op de agenda zijn welkom op kaap@home.nl

Plaats van Herinnering

Op http://www.plaatsvanherinnering.nl  kunt u terecht voor een unieke digitale geschiedeniskaart van Nederland. Gedenkwaardige historische plekken zijn er gekoppeld aan uitgebreide dossiers vol beeld en geluid, maar dat is niet alles: ook uw eigen herinneringen spelen een hoofdrol op deze site. Op Plaats van Herinnering linkt u op eenvoudige wijze uw geheugen aan onze geschiedenis.