Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 68, oktober 2007

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Stofomschrijving 2009

Op de site van de Cevo staat de stofomschrijving voor de examenonderwerpen 2009. Voor het onderwerp over Dynamiek en stagnatie in de Republiek gaat het om een werkversie, waarop docenten kunnen reageren. U kunt uw reactie vóór 16 november a.s te zenden naar info@cevo.nl onder vermelding 'werkversie geschiedenis'.

Mummies


Op Histoforum staat een nieuwe webquest over Egyptische mummies. Deze webquest is gemaakt naar aanleiding van de film over mummies in het Omniversum in Den Haag.

Aansluitingsprogramma's

Dit word bestand bevat een overzicht van aansluitingsprogramma's en proefstudeerprogramma's van de Nederlandse universiteiten. 

Parool theater 1 oktober

Op maandag 1 oktober is historica en Volkskrant-columniste Amanda Kluveld onze gast in het Parool Theater. Historisch Nieuwsblad-redacteur Maria van Haperen praat met haar over haar cultuur-historische studie over pijn, die binnenkort verschijnt. Jullie zijn van harte welkom in Het Parool Theater, Sint Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam. De avond begint om 21 uur, entree € 7,50.Graag reserveren, via Het Parool, tel. 020-55 84 444 of theater@parool.nl

Oproep

 

Collega Ellen Degrande is voor haar leerlingen in de eerste klas op zoek naar (tips voor) een aardige en creatieve opdracht bij een historisch jeugdboek over de prehistorie of het oude nabije oosten. De leerlingen mogen zelf een boek kiezen. 

Reacties graag naar ellen.degrande@molenland.be


Historische romans

 

Een overzicht van historische romans vindt u op Histoforum.


Anne Frank Stichting

De Anne Frank Stichting is benieuwd of, en zo ja hoe, docenten onze websites gebruiken in hun lessen. We hebben hiervoor een online enquête opgezet. Uiteindelijk doel is om ons aanbod richting het onderwijs verder te optimaliseren. 
Het invullen van de enquête duurt tien minuten tot een kwartier en iedere 20ste deelnemer krijgt de cd-rom 'Anne Frank Huis, een huis met een verhaal'. We zouden het zeer op prijs stellen als u meedoet! 

Wilt u de enquête inderdaad invullen? Klik dan op deze link.

Agenda

De agenda voor het schooljaar 2007-2008 is geactualiserd. Bijdragen voor de agenda blijven welkom op kaap@home.nl