Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 72, november 2007 extra

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Oproep van een collega

Ik geef geschiedenis op een VSO school. We gebruiken de vbo/mavo boeken van Sfinx. De boeken zijn niet meer te koop. Door het groeiende aantal leerlingen komen we echter een aantal exemplaren tekort. Is er misschien een school die  voor ons nog een aantal exemplaren in de aanbieding heeft? Wij zouden daar zeer mee geholpen zijn.
Tiny van Bree   (l_vanbree@chello.nl)

Beelden voor de toekomst

Een groot consortium van bronnenbanken gaat onder de titel Beelden voor de Toekomst grote hoeveelheden audiovisueel materiaal en fotoís ontsluiten.Doel van Beelden voor de toekomst is o.a.:
  • Het conserveren, digitaliseren en toegankelijk maken van 137.200 uur video, 22.510 uur film, 123.900 uur audio en 2,9 miljoen fotoís.
  • Het inhoudelijk toegankelijk maken (contextualiseren) van het materiaal, in het bijzonder ten behoeve van educatief gebruik, maar ook voor de creatieve industrie en het brede publiek.
  • Het rechtenvrij of onder Creative Commons-licentie beschikbaar maken van een basiscollectie van digitale film en geluid. Educatief gebruik krijgt hierbij voorrang.
  • Doe mee aan de leermiddelenmonitor van SLO

    SLO richt zich als nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling op informatie over leermiddelen. Via de website http://www.leermiddelenplein.nl  biedt SLO leraren een overzicht van de leermiddelen die op de Nederlandse markt verschijnen.

    SLO constateert veel ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen, denk bijvoorbeeld aan nieuwe aanbieders van leermiddelen, maar ook aan de rol van ICT. Via de leermiddelenmonitor, een jaarlijks onderzoek naar de informatiebehoefte van leraren, wil SLO beter inzicht geven in de ontwikkelingen rond leermiddelen. De uitkomsten zullen ook bijdragen aan het verbeteren van diensten, waaronder het leermiddelenplein. 

    SLO is geÔnteresseerd in uw ideeŽn en ervaringen. Via www.leermiddelenmonitor.nl kunt u deelnemen aan dit onderzoek en meer informatie over de leermiddelenmonitor vinden.