Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 74, december 2007 extra

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Het nieuwe examenprogramma havo/vwo

Histoforum heeft een pagina met suggesties en lesmateriaal voor het nieuwe examenprogramma. 

Toetsen voor de Tweede Fase

Gezien de aard van het nieuwe examenprogramma is het zeer goed mogelijk dat toetsen gemaakt door de ene docent ook zeer goed bruikbaar zullen zijn voor collega's. Daarom bestaat het plan om binnen Histoforum een aparte rubriek te maken met toetsen. Collega's kunnen hun toetsen sturen naar kaap@home.nl. Uiteraard zal deze rubriek met een wachtwoord worden beveiligd.

Activboard en Smartboard

Steeds meer scholen installeren in lokalen een activboard of smarboard. Vaak worden deze nog vooral gebruikt voor het projecteren van filmpjes, powerpoints, kaarten e.d.. Maar met de software van deze boards moet er meer mogelijk zijn. Welke collega's hebben daar ervaring mee? Reacties graag naar kaap@home.nl.

Zie ook:

De magie van beeld en geluid

Wolters-Noordhoff organiseert i.s.m. Teleblik en Beeld en Geluid een studiedag 'De magie van beeld en geluid'.

Euroclio conferentie

De EUROCLIO Annual Conference and Professional Training and Development Course Exploring Identity, Diversity and Values through History Teaching, zal dit jaar van 31 maart tot en met 5 april 2008 plaatsvinden in Bristol, UK.
Lees verder

Oproep docenten in en om Den Haag

Euroclio zoekt docenten in de regio Den Haag die belangstelling hebben om op 24 april 2008 Europese collega's in hun lessen te laten praten over de manier waarop zij in hun land met geschiedenis bezig zijn.
Lees verder