Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 80 februari 2008 extra

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Geschiedenisdag vmbo

Op donderdag 17 april organiseert de VGN, samen met Anno, in Amersfoort een geschiedenisdag voor docenten.
Programma
Flyer

Oproep van een collega

Voor een leerling bij ons zijn wij op zoek naar toetsen 2e leerjaar van de methode Feniks. Wij zijn een particuliere onderwijsinstelling die leerlingen begeleidt bij het halen van hun staatsexamen en andere leerlingen die om verscheidene redenen buiten het reguliere onderwijs vallen. Derhalve mijn verzoek.

Mechelina van der Burgh, eigenwelst@gmail.com

Onderwijsseminar Atlantische Commissie 

De Atlantische Commissie organiseert op 17 april a.s. in Heerenveen een onderwijsseminar met als thema: “De strijd om de Noordpool: de Koude Oorlog van de 21e eeuw
Lees verder

Nieuwe Anne Frank krant

Deze week verschijnt de Anne Frank krant 2008, bedoeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Mede dankzij de steun van veel gemeentebesturen ontvangt ruim 50 procent van alle leerlingen van groep 8 in Nederland elk jaar deze krant. Het lespakket Anne Frank krant 2008 bestaat uit 25 kranten met 25 bijlagen 'Ik, jij, wij & zij', één Anne Frank Tijdbalk en één Docentenhandleiding.
Lees verder

Lespakket De IJssellinie

Het lespakket over de IJssellinie is klaar. Het kan bij de Stichting de IJssellinie besteld worden via www.ijssellinie.info (onderwijs aanklikken).Het lesmateriaal wordt digitaal aangeleverd en is op twee DVD's samengebracht.

Tijdvak toetsen

Er zijn drie toetsen toegevoegd aan de rubriek tijdvak toetsen. Nieuwe toetsen zijn zeer welkom.

Samenvattingen

Aan de rubriek samenvattingen van diverse methoden zijn recent veel nieuwe links naar samenvattingen toegevoegd. O.a. van Feniks voor de nieuwe Tweede Fase

Enquête videotoepassingen in het VO! 

Wilt u ook die ene educatieve videotoepassing vinden waar u naar op zoek bent? Doe dan mee aan de online enquête en bekijk 6 filmpjes over videotoepassingen. Bij de filmpjes worden vragen gesteld die ingaan op uw opvatting over de bruikbaarheid van de videotoepassing in het filmpje. Geef uw mening!
Doordat u uw mening geeft kan Kennisnet haar diensten beter aansluiten op uw wensen om u zo beter te ondersteunen bij uw werk. Wilt u uw collega’s ook attenderen op deze enquête?