Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief 81, februari 2008 extra

De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

 

Studiedag 'Met het oog op 4 en 5 mei'  

Dat is wat u als docent toch ook wilt? Praktisch en overtuigend uw leerlingen voorbereiden op de jaarlijkse 4 meiherdenking en 5 meiviering. Daarom organiseren Wolters-Noordhoff, de Anne Frank Stichting en Fontys Lerarenopleiding Tilburg op 19 maart 2008 in Amersfoort een studiemiddag voor vmbo-docenten geschiedenis en mens en maatschappij. 

In praktische workshops leert u welke mogelijkheden er zijn om op actuele en aantrekkelijke manier les te geven over de Tweede Wereldoorlog. U doet inspiratie op en gaat naar huis met direct toepasbaar materiaal! Bovendien ontvangt u na afloop een nascholingscertificaat.

Meer informatie 

Historische podcasts

Tom Tacken heeft een groot aantal historische podcasts gemaakt. Je kunt ze vinden op een speciale website. Zie ook zijn weblog sterke geschiedenis.

Extra lange Andere Tijden over Den Uyl

Hij was een dromer en een drammer, geliefd en gehaat. Premier van het meest linkse kabinet ooit in ons land: Joop Den Uyl. In een onthullende, extra lange uitzending van Andere Tijden een terugblik op de mens en de mythe. Met o.a. Dries van Agt, Marcel van Dam, Ed van Thijn en de kinderen den Uyl. Donderdagavond 20:55 op Nederland 2.

 

Aardappelbeurs

 

Digischool organiseert op zaterdag 19 april de Aardappelbeurs op het Christelijk Gymnasium in Utrecht, een studiedag over het gratis online toetsprogramma Hot Potatoes. De dag begint om 10.30 uur.

 

Een belangrijk onderdeel van de dag is de Ruilbeurs  met daaraan verbonden een wedstrijd. U kunt deelnemen door uw Hot Potatoes oefeningen te uploaden naar http://leermiddel.digischool.nl.

Deelnemers kunnen tijdens de Ruilbeurs hun aardappelen (zelfgemaakte oefeningen) presenteren en met elkaar uitwisselen.

 

Verder zijn er presentaties en workshops voor beginners en gevorderden. Alle belangrijke aspecten van het werken met Hot Potatoes komen hier aan de orde.

 

Meld u aan op http://hotpotatoes.digischool.nl

 

Euroclio conferentie

 

Van 31 maart t/m 5 april 2008 wordt in Bristol de jaarlijkse EUROCLIO conferentie gehouden. U kunt zich nog steeds opgeven en een beurs aanvragen.

Lees verder

 

Laatste In Europa aflevering van deze serie

 

Zondag 9 maart de 18de en laatste uitzending van deze reeks van In Europa. In 1943 maakte een verliefde dorpsfotograaf een gewaagde foto van de beeldschone Lilly Steinmuller. Gewaagd, omdat Lilly, slechts gekleed in doorweekt ondergoed, stralend in een vijver stond. Maar nog gewaagder omdat hij Pool was en zij Duits.

Deze 50 minuten durende aflevering vertelt het verhaal van Lilly, het blonde meisje op de foto. Waar kwam ze vandaan en waar is ze na de Russische inval gebleven?