Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief extra, juni 2006
De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

Vacature Projectmanager Onderwijs

Anno is een jonge en creatieve projectorganisatie gericht op het promoten van geschiedenis onder een breed publiek en in het onderwijs (met name VMBO). Voorbeelden van projecten zijn de Week & Nacht van de Geschiedenis, het reizende spookhuis Eng en het Anno Vakantieboek. Voorbeelden van onderwijsprojecten zijn de posters van de tien tijdvakken, de Stimuleringsprijs VMBO en de onderwijsportal. Zie voor meer informatie www.anno.nl en onderwijs.anno.nl. 

Wegens uitbreiding van het aantal onderwijsprojecten is Anno op zoek naar een

Projectmanager Onderwijs (VMBO)

Gewenste ervaring:

- enkele jaren werkervaring in het onderwijs
- projectmanagement van educatieve projecten
- netwerk binnen onderwijs- en culturele instellingen 

Voorkeur:

- voormalig docent(e)
- ervaring in het VMBO
- achtergrond geschiedenis/cultuur
- op de hoogte van onderwijsontwikkelingen (nieuwe   basisvorming)
- initiatiefrijk, hands-on, flexibel 

Aanstelling: fulltime (38 uur per week).
Salaris: schaal 10 (min. 2143 EUR – max. 3396 per maand) 

Contactpersoon:

Annemarie van Eekeren
Sectormanager Onderwijs

070-3154092 (niet op woensdag) 

Sollicitaties per brief of e-mail naar:
Anno
o.v.v. sollicitatie projectmanager onderwijs
Postbus 11641
2502 AP Den Haag

secretariaat@anno.nl 

Werving sluit 4 juli 2006
Datum indiensttreding: 1 september 2006 of eerder

Educatieve radio en tv in de knel!

De nieuwe mediawet biedt geen garanties voor het maken van goede educatieve programma’s voor allerlei verschillende doelgroepen. Daar zijn we bezorgd over.

Op dinsdag 27 juni wordt op initiatief van Teleac/NOT in Den Haag een petitie aangeboden, die mede is ondertekend door verschillende organisaties waarmee we samenwerken.

Vindt u het belangrijk dat er via de publieke omroep goede educatieve radio en televisieprogramma’s worden uitgezonden? Ondersteun dan onze actie en
onderteken de petitie. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor deze steunbetuiging.

Wij nemen alle reacties op dinsdag 27 juni mee naar Den Haag!

Met vriendelijke groet,

Teleac/NOT

Monument van de Derde Internationale

Vladimir Tatlin (1885-1953) was een abstracte kunstenaar en toegewijde materialist in de kunst. Hij had Picasso in 1913 in zijn Parijse atelier opgezocht en kende zijn driedimensionale constructies, die hij trachtte na te streven in zijn vroegste abstracte reliëfs. Met de Russische revolutie veranderden zijn ideeën radicaal: hij raakte ervan overtuigd dat de kunst qua doel en functie voornamelijk sociaal moest zijn. Zijn standpunt ging eerder dan dat van Malevitsj de nieuwe Sovjet-kunst beheersen. Mettertijd leidde zijn aandrang dat kunst praktisch, gemakkelijk te begrijpen en sociaal nuttig moest zijn, direct tot de emigratie van de meest vitale en internationaal invloedrijke Russische avant-gardekunstenaars, de constructivisten. Hun avontuurlijke abstractie werd vervangen door een banale en niet-uitdagende kunstvorm, het sociaal-realisme.

Tatlins meest opmerkelijke werkstuk was zijn voorstel van het Monument van de Derde Internationale, een open, spiralende metalen toren, ontworpen om draaiende ruimten te bevatten waarin regeringskantoren gevestigd konden worden. 

Lees verder

Zie ook: Russian Utopia