Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief extra, november 2006
De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

CKplus geschiedenis sites voor docent en student

 

Op CKplus hebben we (Hans Weikamp) de afgelopen week het Monumenten/ cultureel erfgoed overzicht toegevoegd. Samen met het stadswandelingenoverzicht  met een hoog historisch gehalte, het overzicht met ruim 130 tijdlijnen, de exposities van de (historische) musea, de (doe-) activiteiten van de musea en een mooie verzameling naslagsites denken we dat CKplus een redelijk totaal aanbod heeft van ons historische cultuurbezit. Op de homepage van CKplus is een menu, van waaruit de verschillende sites makkelijk te bereiken zijn.

U vindt de bovengenoemde sites op:

http://www.CKplus.nl/monument.html monumenten overzicht

http://www.CKplus.nl/extra12.html stadswandelingen overzicht

http://www.CKplus.nl/tijdlijn.html tijdlijnen verzameling

http://www.CKplus.nl/extra.html expositie overzicht musea en instellingen

http://www.CKplus.nl/vo.html#CInf naslag/informatie sites geschiedenis

http://www.CKplus.nl/vo.html#CAC (doe-) activiteiten musea  jeugd 12-20 jaar

http://www.CKplus.nl/po.html (doe-) activiteiten musea jeugd tm 12 jaar

 

Het menu vindt u op http://www.CKplus.nl

 

Les van het jaar

 

Anno roept docenten en leerlingen om de beste geschiedenisles in het VMBO te maken. Elke VMBO-school in Nederland ontvangt in de eerste week van november een deelnamepakket. Ook organiseert Anno in elke provincie een bijeenkomst voor docenten. Hier wordt uitgelegd hoe u mee kunt doen.

Genomineerden

Tot 20 januari 2007 kan een voorstel voor de beste geschiedenisles ingediend worden. Op 26 januari worden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) de genomineerden bekend gemaakt. Zij mogen in februari en maart een voorstel uitwerken tot een echte les.

Prijzen

Op 27 maart 2007 is de prijsuitreiking. De eerste prijs is 5.000, de tweede prijs 4.000 en de derde prijs is 3.000. Daarnaast krijgt de winnende klas een gratis rapworkshop met K-liber4life. De winnende projecten worden door Anno en de SLO uitgewerkt tot educatief materiaal en gratis online beschikbaar gesteld. Heeft u nog vragen? Mail dan naar annemarie.vaneekerenanno.nl.

Anno organiseert de Les van het Jaar in samenwerking met de Vereniging Geschiedenisdocenten Nederland (VGN) en Stichting Leerplan Ontwikkeling.

Overzicht regiobijeenkomsten

Op de docentenbijeenkomsten wordt uitgelegd hoe je mee kunt doen en wordt een aantal voorbeeldlessen gepresenteerd. Kijk hieronder voor de geplande bijeenkomsten per provincie.          
31 oktober Drenthe
9 november Utrecht
14 november Overijssel
16 november Zuid-Holland
20 november Gelderland
21 november Zeeland
23 november  Noord-Holland
27 november Groningen
28 november Friesland
30 november Flevoland
12 december Limburg
14 december Noord-Brabant