Community Geschiedenis

 
     

Nieuwsbrief extra, september 2006
De nieuwsbrief verschijnt minimaal tien keer per jaar. Alle leden van de Community ontvangen de nieuwsbrief per e-mail. Na verschijnen wordt de nieuwsbrief in het archief geplaatst.

 
community    -   geschiedenis lokaal leerlingen

contact

 

Vakcommunities mogen 100 fragmenten bestellen voor Teleblik! 

Teleblik is een website voor het onderwijs. Leerlingen en docenten kunnen online audiovisuele bronnen zoeken en bekijken. Er zijn aparte Teleblik-websites voor het PO, het VO en voor de BVE.

Op Histoforum staat een selectie van historische filmfragmenten uit Teleblik.

Elke selectie die de redactie van Teleblik maakt uit het grote aanbod van Beeld en Geluid is natuurlijk een persoonlijke keuze. In de maand september kan echter elke docent geschiedenis zijn eigen selectie maken, want iedere community kan tot 100 fragmenten beeld- en geluidsmateriaal bestellen uit de archieven van Beeld en Geluid! Deze fragmenten worden vervolgens in Teleblik opgenomen!

De bestellingen worden door de Teleblik-redactie beoordeeld en als de auteursrechten van de bestelde programma's geen problemen opleveren, worden ze besteld.

Het materiaal wordt met voorrang besteld en is vanaf 1 november beschikbaar in Teleblik. Handig bij uw actuele lesplan!

Klik hier voor meer informatie over de actie van Teleblik. 

De Tollund man

Nieuw op Histoforum is lesmateriaal over de Tollundman. Aan de hand van primaire en secundaire bronnen onderzoeken leerlingen in een lesuur hoe en waarom de Tollund man ter dood werd gebracht.