Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Onderwijs Media Platform

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Docenten gezocht voor pilot Onderwijs Media Platform 

Het consortium Beelden voor de Toekomst lanceert aanstaande februari in samenwerking met Kennisnet, SLO en andere partners het Pilot Onderwijs Media Platform voor het voortgezet onderwijs. Docenten kunnen zich deze maand nog opgeven voor deelname. 

Het pilot-OMP fungeert als een soort Teleblik plus. In het platform worden bronnen uit Teleblik, Kennislink, Natuurinformatie, de Beeldbank van het Nationaal Archief en Wikipedia gezamenlijk ontsloten. Naast de collecties wordt er ook een serie digitale lessen aangeboden voor het 1e jaar VMBO-TL (Mens en Maatschappij) en 5 VWO (Biologie). 

De bronnen kunnen binnen n omgeving worden gezocht, afgespeeld, opgeslagen en verwerkt in presentaties, werkstukken of leerobjecten (scorm). Docenten krijgen de beschikking over een online lessenbouwer waarin ze zelf multimediale lessen kunnen maken met video, foto's en tekstmateriaal. Leerlingen kunnen de opdrachten maken, gevonden bronnen bewaren en verwerken in een online werkstuk of presentatie. 

Twee pilotgroepen zullen vanaf februari met het platform gaan werken. En groep zal de uitdaging aangaan om het lesboekvervangend in te zetten. De tweede pilotgroep zal het aanvullend op de huidige lesmethodes gaan gebruiken. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan pilotgroep 2? Dan kun je je opgeven bij Nikki Timmermans (ntimmermans@kennisland.nl). 

Wil je meer weten over hoe je het Onderwijs Media Platform kan inzetten in de klas? Op 23 februari wordt er op het IPON congres in Utrecht een praktische sessie georganiseerd. Ook hiervoor kun je je opgeven bij Nikki Timmermans. 

Onderwijs Media Platform op het IPON congres

Wanneer? 23 januari 2008, 11.00-11.45
Waar?   Jaarbeurs Utrecht, Break Out Room 1
Contact? Nikki Timmermans (ntimmermans@kennisland.nl)

Meer info op www.magevents.nl/ipon

Beelden voor de Toekomst. Meer informatie op www.beeldenvoordetoekomst.nl  

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl