Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    De Ontmoeting

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

‘De Ontmoeting`

Programma voor leerlingen uit het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs 

‘De Ontmoeting` is een samenwerkingsprogramma tussen het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies en tal van andere organisaties op de TeC Amsterdam.  

Op 25 januari vindt op de TeCAmsterdam aan de Vlaardingenlaan 25 in Amsterdam (zie routebeschrijving onder aan de tekst) de Holocaust Memorial Day 2008 voor scholieren van 13 tot en met 19 jaar plaats. Leerlingen van allerlei gezindten ontmoeten overlevenden van de Holocaust, kinderen van overlevenden, wetenschappers en elkaar. 

Het plenaire gedeelte wordt om 10.30 uur geopend door Wichert ten Have, de directeur van het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies. Tot 12.00 uur vindt de vertoning van de korte film Lenie van Tami Ravid plaats, en interviewt Maria van Haperen Auschwitz overlevende Lenie Boeken-Velleman en hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies Johannes Houwink ten Cate.  

In het middagprogramma van 12.30 tot 15.00 uur vinden, in kleine(re) kring, persoonlijke ontmoetingen plaats. Niet alleen met Lenie Boeken-Velleman en Johannes Houwink ten Cate, maar ook met Lotty Huffener-Veffer, die achterbleef in kamp Vught toen haar zusje Carla, vader en moeder in 1943 op transport gingen naar Sobibor; Sieny Cohen-Kattenbrug, die kinderen weg wist te smokkelen uit de crèche van de Hollandsche Schouwburg; Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité en als Joodse jongen ondergedoken tijdens de oorlog; Daarnaast gaan Hadassa Hirschfeld (Interculturele alliantie en oud-CIDI medewerkster), Denise Citroen (Shoah Foundation Institute), Karen Polak (Anne Frankstichting), Sami Kaspi (Stichting Maimon), Jetje Manheim en Mirjam Huffener (Stichting Sobibor), Agnes van der Sluijs (Interculturele Alliantie) in gesprek met leerlingen. 

Van 15.00 tot 16.00 uur is de plenaire afsluiting waarin leerlingen en gasten vertellen ‘hoe we elkaar ontmoet(t)en` en doen een aanbeveling voor de Holocaust Memorial Day voor leerlingen in 2009. 

Om u aan te melden voor het programma op de TeCAmsterdam belt u met medewerkers van het Centrum voor Holocaust- en Genocidestudies:

-          met Maria van Haperen via tel.06-52027605 en/of vanHaperen@chello.nl of

-          met Esther Beijk via tel.020-5233808 en/of e.beijk@niod.nl 

http://www.holocaust-memorial-day.nl/
http://www.holocaust-memorial-day.nl/toelichting_tec_programma.html

Routebeschrijving 

TeC Amsterdam is uitstekend bereikbaar vanuit Amsterdam en de regio, zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer.

Openbaar vervoer
TeC Amsterdam is gevestigd naast het metrostation Henk Sneevlietweg. (metrolijn 50)

GVB-bus 62 alsook de Connexion busverbinding met de regio, lijn 145 naar Badhoevedorp, Hoofddorp en Nieuw Vennep en sneldienst 197 naar Schiphol en Alphen aan den Rijn stoppen naast de school.

Bij het Slotervaartziekenhuis (op loopafstand) stopt tramlijn 2 (CS-Centrum-Osdorp) en de bussen 18, 95 en 195

Auto
Wie met de auto komt profiteert van de nabijheid van de westelijke Ringweg A10. TeC Amsterdam ligt direct naast de afrit S107 (Sloten).

Op het parkeerterrein tegenover TeC Amsterdam is volop parkeergelegenheid. 

 

 

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl