Community Geschiedenis                                                                Histoforum

Profielwerkstuk

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Vaklokaal

Mailinglist

Profielwerkstuk wedstrijd

Op 21 april 2009 organiseert SLO voor de tweede keer de landelijke wedstrijd profielmeesterstuk.

Leerlingen uit álle profielen van zowel havo als vwo kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Zij worden uitgedaagd om het profielwerkstuk op te waarderen naar een meesterstuk. Een profielmeesterstuk is gemaakt in opdracht van een echte opdrachtgever of heeft een directe relatie met een vervolgopleiding.

In het profielmeesterstuk tonen leerlingen niet alleen aan inhoudelijk deskundig te zijn, maar ook over de competenties te beschikken die essentieel zijn voor een succesvol vervolg van hun opleiding in het hbo of op de universiteit.

Het is voor uw leerlingen maar ook voor uw school heel interessant om aan de wedstrijd mee te doen.

Voor leerlingen is het een uitdaging hun profielwerkstuk aan collega’s uit het hele land en aan een deskundige jury te presenteren.

Voor de school biedt het de gelegenheid een impuls te geven aan de verbetering van de aansluiting tussen voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

Gebleken is, dat leerlingen deelname aan de wedstrijd beschouwen als grote stimulans om van hun profielwerkstuk iets moois te maken. Op de site  http://profielmeesterstuk.slo.nl/ kunt u een goede indruk krijgen van het enthousiasme van de deelnemers aan de wedstrijd die in april 2008 gehouden werd.

Voor het beste havo-profielmeesterstuk en het beste vwo-profielmeesterstuk is een reischeque van 500 euro beschikbaar. Voor de nummers 2 en 3 zijn reischeques van resp. 250 en 100 euro beschikbaar.

Ook in 2009 zal de jury onder voorzitterschap staan van prof. Wijnand Wijnen. We zijn er trots op dat prof. Wijnen toestemming heeft gegeven om de hoofdprijs van de wedstrijd naar hem te vernoemen.

U kunt besluiten als school aan de wedstrijd deel te nemen, maar ook kunnen leerlingen proberen voor een wildcard voor deelname in aanmerking te komen. Hoe dat alles in zijn werk gaat kunt u lezen op www.profielmeesterstuk.slo.nl

Om uw leerlingen te attenderen op de wedstrijd sturen wij u graag gratis posters en flyers toe. U kunt tot uiterlijk 20 november 2008 via profielmeesterstuk@slo.nl aangeven hoeveel exemplaren u wilt ontvangen (o.v.v. school, contactpersoon en postadres). Ook kunt u bij dit mailadres de docentenhandleiding profielmeesterstuk aanvragen.

Met vriendelijke groet,

Ger van Mossel, Hans de Vries

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl