Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Retour NL

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Retour NL, Jenny van der Toorn-Schutte

De canon van de Nederlandse geschiedenis in vijftig verhalen

Verkoopprijs 17,50

ISBN 9789085065111

In 2006 werd de Canon van de Nederlandse Geschiedenis bekendgemaakt: vijftig hoogtepunten, maar soms ook dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis die iedereen zou moeten kennen.

De Canon van Nederland wordt in Retour NL aanschouwelijk gemaakt voor jongeren. Om deze Canon meer te laten zijn dat een rijtje namen en jaartallen, schetst Jenny van der Toorn van elk onderwerp de achtergronden. Zij doet dit op kernachtige maar beeldende wijze, zodat het verleden in al zijn glorie of juist treurigheid tot leven wordt gewekt. Je hoort het steunen van de hunebedbouwers, ruikt de verf in Rembrandts atelier en voelt de spanning in het Achterhuis van Anne Frank.                                         

De auteur, Jenny van der Toorn-Schutte, heeft leren vertellen op de vroegere kweekschool voor onderwijzers. Later heeft ze Nederlands en taalkunde gestudeerd. Van haar hand verscheen Verhaal halen, een boek met verklaringen van spreekwoorden en gezegden die hun oorsprong hebben in de Nederlandse geschiedenis, en een aantal studieboeken voor nieuwkomers in Nederland.

Meer informatie

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl