Community Geschiedenis                                                                Histoforum

    Antisemitisme

Home

 

Lesmateriaal

Ict en geschiedenis

Nieuwsbrieven

Vaklokaal

Mailinglist

 

Studiedag Antisemitisme

Op 17 april aanstaande organiseert de Anne Frank Stichting een studiedag rond de driedelige lessenserie ‘Antisemitisme. Oude en nieuwe vooroordelen’. De delen behandelen de joodse geschiedenis in Europa en het verschijnsel antisemitisme, toen en nu. Ook andere actuele vormen van discriminatie komen aan bod. Leerlingen onderzoeken hoe vooroordelen ontstaan en wat ze er zelf tegen kunnen doen.

Op de studiedag verdiepen docenten zich in de thema’s uit het lesmateriaal. In de workshops komen achtergronden aan de orde en de mogelijke toepassingen ervan in de klas. Speciale aandacht zal er zijn voor het bespreekbaar maken van vooroordelen en discriminerende uitspraken in de klas. Voor meer informatie, zie bijgevoegd programma. Docenten kunnen zich voor de studiedag aanmelden via het aanmeldingsformulier op www.onderwijsenantisemitisme.nl. De sluitingsdatum voor inschrijving is 3 april aanstaande. 

Het lesmateriaal zal in maart verschijnen. Dan worden docenten geschiedenis, maatschappijleer en levensbeschouwing uitgebreid geďnformeerd over de inhoud ervan.

Voor aanvullende informatie over de studiedag en het lesmateriaal kunt u terecht bij Ineke Mok,
Afdeling Educatie, i.mok@annefrank.nl

 

     
 

Met onderstaande zoekmachine kunt u zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Google
Search WWW Search histoforum.digischool.nl