Nieuws en tips

laatste wijziging: 22-11-2008

Tien tijdvakken
Iconen van de tien tijdvakken in diverse formaten.

Spotprentenwijzer
Vind je opdrachten over spotprenten moeilijk? Kijk dan eens op de spotprentenwijzer. De spotprentenwijzer leert je in een aantal stappen hoe je een historische spotprent kunt analyseren.

Zoeken op internet
Onderzoek doen en informatie zoeken op internet is niet eenvoudig. Histoforum biedt een kort en overzichtelijk stappenplan om je daarbij te helpen.

Een website maken
Waar moet je allemaal op letten als je voor je praktische opdracht of profielwerkstuk een website wilt maken? Website als presentatievorm vertelt er alles over, kort en bondig.

Studiekeuze
Aankomende studenten kunnen via de website studiekeuze123 opleidingen met elkaar vergelijken op basis van 101 criteria, uiteenlopend van studentenoordelen over docenten en bruto startsalaris, tot het aantal kroegen in een studentenstad. Zo kan een persoonlijke rangorde worden opgesteld.
Meer links over studiekeuze

Aansluitingsprogramma’s
Dit word bestand bevat een overzicht van aansluitingsprogramma’s en proefstudeer- programma’s van de Nederlandse universiteiten.

Historisch nieuws headlines

Online leeromgeving
Op de website Twente Academy vind je veel informatie voor diverse vakken die je o.a. goed kunt gebruiken ter voorbereiding op het examen (bijvoorbeeld kijk- en luistertoetsen). Ook kun je er vragen stellen. Je moet wel eerst een account aanmaken.

Podcasts
Op Histoforum vind je nu een kort overzicht van Nederlandstalige en Engelstalige podcasts.

Website als presentatievorm
Waar moet je allemaal op letten als je voor je praktische opdracht of profielwerkstuk een website wilt maken. Website als presentatievorm vertelt er alles over, kort en bondig.

Open dagen
Er zijn diverse overzichten van open dagen van universiteiten en hogescholen. Bij voorbeeld die van opendagen.nl en schoolweb.

Lotingstudies
Wil je medicijnen of tandheelkunde studeren en weet je niet precies hoe het zit met de loting, kijk dan eens op deze site.

Met onderstaande zoekmachine kun je zowel zoeken op het www als binnen deze site en Histoforum

Search WWW Search histoforum.digischool.nl