GREX
Davindi

INHOUDSOPGAVE

Uitwerking van de CEVO-eisen voor de Griekse syntaxis
Ovidius & Vergilius: Twee dichters onder het oog van een keizerlijke zedenmeester.
Nazomerconferentie 2005

Uitwerking van de CEVO-eisen voor de Griekse syntaxis. (040508.doc)

Het is een onderdeel van de zgn.'blauwe beul':
* Grammatika overzicht + erbij passende woorden,
* beperkte woordenschat gesorteerd op grammaticale categorie (nb-0410, 040504.doc)
* alfabetische woordenlijst
De ll nemen de Blauwe Beul mee tijdens de lessen en de grammatica laten ze thuis, hoeven ze minder te sjouwen

Anna Prins

Langs deze weg laat het NKV, afdeling Amsterdam, u graag weten dat op zaterdag 5 maart Anton van Hooff een lezing zal geven over het onderwerp:
De lezing begint om 15:00 uur in de aula van het Allard Pierson Museum in Amsterdam (Oude Turfmarkt 127).
In de lezing zal de heer van Hooff de belangrijkste thema's van het eindexamen Latijn de revue laten passeren. U en uw (eindexamen)leerlingen zijn van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen.

Bijgaand vindt u een poster (poster nkv lezing.doc) waarmee u wellicht een en ander onder de aandacht van uw leerlingen kunt brengen. Binnenkort ontvangt u op school tevens een brief met meer informatie over de activiteiten van het NKV.

Luuk Huitink
secretaris NKV Amsterdam

Nazomerconferentie 2005

Grex heeft de organisatie van de nazomerconferentie, de Rijksuniversiteit van Groningen, aangeboden een bijdrage te leveren aan de nazomerconferentie in de vorm van een workshop. De organisatie heeft dit aanbod in overweging genomen.
Ik wil graag weten of er vanuit de leden van Grex, die ook aan de conferentie deel gaan nemen, belangstelling is voor een workshop, die door Grex (en/of De Digitale School) verzorgd kan worden. Belangrijk is daarbij de vraag: "Wat zouden de leden van Grex in die workshop aan de orde gesteld willen zien?" Heb je een bepaalde behoefte op digitaal gebied laat het me dan weten, zodat ik de organisatie van de conferentie een concreet aanbod kan doen.

De conferentie vindt plaats op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober in hotel "Dennenhoeve" te Nunspeet. Meer informatie volgt in de loop van maart op www.vcnonline.nl.

Robert Peters