GREX

Voorstelling Beest
Nieuw bestuur VCN

Voorwoord

Een korte nieuwsbrief op het einde van deze maand, het wachten was op een bijdrage van zowel Hermaion als Eisma, die hebben toergezegd de Latjinse en Griekse teksten van de eindexamenbundels voor komend jaar te leveren. Dit laat echter nog even op zich wachten. Daarom een mager gevulde nieuwsbrief, omdat ik de geleverde bijdragen niet langer op verspreiding wilde laten wachten.

Robert Peters

Het Actaeon-verhaal uit het boek van Anthony Horowitz

met leerlingen heb ik het Actaeon-verhaal gelezen uit het boek van Anthony Horowitz. Daarna konden ze aan de slag met de volgende opdracht: http://www.stilus.nl/school/groep8/

Het merendeel van de leerlingen deed een half uurtje over de opdrachten en de bespreking, met beamer, vergde een kwartiertje.

Ook een vraag van mijn kant: ik ben op zoek naar een afbeelding van Milet Andrejevic, 'afternoon with Actaeon' (of iets dergelijks). Caroline Fisser heeft jaren geleden een diaserie gemaakt bij Ovidius waar deze afbeelding deel van uitmaakte. Als iemand mij het plaatje kan
leveren ...

Leo Nellissen

Voorstelling Beest (bijlage PersberichtBeestmaart.doc)

Graag wil ik aandacht vragen voor het volgende. Vanaf 12 april staat onze nieuwe voorstelling Beest in theater [Fracati]. Beest is de nieuwe productie van Cosmic theater en is geschreven door Shirley Gast (winnaar van de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfsprijs). Beest speelt van 12 april tot 29 mei in diverse theaters.

Over de voorstelling:
Beest is een bewerking van het klassieke verhaal van Homerus. Het Griekse oorlogstoneel heeft hier plaats gemaakt voor een hedendaagse familievete. De zwakte van een zogenaamde heldendaad komt onverholen aan het licht, evenals het genadeloze egoïsme van de liefde. Maar bovenal is 'Beest' een loflied op de oneindige kracht van passie en hartstocht.

Cynthia Arnon

Nieuw bestuur VCN

De VCN heeft een nieuw bestuur. Tijdens de jaarvergadering zijn voorzitter Rikus van de Wetering, secretaris Ank Hendricks en Harrie Habets, voorzitter van de sectie Latijn, zoals aangekondigd afgetreden. Michiel Simons is gekozen tot nieuwe voorzitter. Tot het bestuur zijn toegetreden: Susannah Herman, Odette Lebbink en Marcel Klaas Kuyper, die de nieuwe penningmeester is.

Op VCNonline.nl vindt u de leden van het nieuwe VCN-bestuur op een rij.