Nieuwsbrief 53, 29-09-2002

Latijnse fabels
Varia

Nieuwe leden

Bart Berman, Lizzy Groot, Elma de Hoon, Aad Schulten, Jan Depraetere, Irmgard Broekroelofs, Hennie van Egmond

Het archief bestaat op dit moment uit:
- 53 nieuwsbrieven, nb-000.htm
- 129 bijlagen, 0000.xxx
- 7 indices: index, indx-all, indx-grk, indx-kcv, indx-lat, indx-pos, indx.var
- 2 kalenders: kalender.htm en kal-chr.htm
- ledenlijst: ldnlijst.htm
- uitleg archief: lees-dit.doc
- welkomstwoord: welkom.doc
- vacaturepagina: vacature.htm
- excursie-nieuws: reis.htm
Mis je iets stuur dan een mailtje.

Iphigeneia, toneelgroep Aluin

Ad Hereijgers heeft bijgaand bestand (0126.doc) gemaakt i.v.m. de voorbereidingen voor Ifigeneia van toneelgroep Aluin.

Vertalingen proefvertalingen CE-bundels 2003

Hierbij een aanvulling op de proefvertalingen Latijn van de examenbundels 2003.
Latijn: incompleet, maar completer dan vorig keer: bestand 0123.doc.

Joan Admiraal, Rosanne Bekker, Astrid Bezemer, Piet Boot, Leunis Gabrielse, Joop Jagers, Anneke Korevaar, Wolter Kuiper, Gjalt Lucassen, Rob Menting, Leo Nellissen, Annemieke van der Plaat, Anna Prins, Jorg van Rooijen, Michiel Simons, Lydia Stoffels, Emmy van Stratum, Toos van der Valk, Bram Veefkind, Truus Veldhuizen, Chris Weststrate, Theo Willems, Piet Zegers

Excursie-nieuws

Een aantal aanvullingen van Anneke Korevaar en Emmy van Stratum.

Aanvullingen zijn altijd welkom!

Dit bestand heet 'reis.htm' en is aanklikbaar op 'index.htm'.

Komedie KCV

Odette Lebbink heeft een aantal vragen gemaakt bij Aristiophanes' Lysistrata en Ploutos. Bestand 0127.doc.

Tragedie KCV

Odette Lebbink heeft een aantal toetsvragen over de tragedie gemaakt, adhv Euripides' Medea en Sophocles' Oedipus Rex. Bestand 0128.doc.

Toetsvragen Ovidius

Aantal toetsvragen van Odette Lebbink bij Lycische boeren (en Pygmalion en Daedalus-Icarus). Bestand 0095.htm.

Latijnse fabels

Een lessenserie fabels, gewoon traditioneel, eind klas 4 of begin 5, om er weer in te komen. ongeveer 10 tot 15 contacturen.

Harrie Habets

Harrie had 3 documenten. Ik heb ze samengevoegd tot 1 bestand, bestand 0129.doc. Het betrof: tekst, aantekeningen en vertaling.

Varia

* - EINDEXAMENPRESENTJE
De schrijvers van "Op weg naar huis" vinden dat de examenleerlingen Grieks na hun examen eigenlijk boek 23 van de Odyssee in het Grieks zouden moeten lezen. Helemaal mee eens, maar waar halen ze een Griekse tekst vandaan?
Om het de leerlingen wat makkelijker te maken het nog te doen ook, heb ik de tekst op papier gezet en voorzien van de nodige aantekeningen, geheel in de stijl van "Op weg naar huis". Voor de volledigheid is achter in het boekje een korte samenvatting van de T-tjes uit het Hulpboek opgenomen.
Als toegift doe ik het verhaal van de ontmoeting tussen Odysseus en Argos erbij, met aantekeningen. Dat moeten ze toch ook gelezen hebben!
Al met al wordt het een boekje van ca. 40 pagina's A5 formaat.
Leuk idee om dit uw leerlingen Grieks als een blijvende herinnering mee te geven?
Bestel dan door overmaking op giro 3029524 t.n.v. A. Veefkind, Verzetstraat 1, 7451 DL Holten (tel. 0548-367427, e-mail brave@solcon.nl). De boekjes kosten 5 per stuk.