Nieuwsbrief 16, 12-05-2001

Aanvulling kalender

Nieuwe leden

Hans Terra, Marjolijn Wakker, Hans van Poll

Als je als nieuw lid bepaalde oude bijdragen of nieuwsbrieven wilt ontvangen stuur dan even een mailtje.

Aanvulling opslag archief

Hans Wellink heeft een paar praktische tips ivm de opslag van de bijlagen in het archief. Zie leesdit.doc.

Verslag correctiebijeenkomsten Centraal Examen 2001 Grieks en Latijn

Wanneer ik de verslagen ontvangen heb, mail ik ze. Latijn wordt bestand 0050, Grieks 0051.

Inspirerend artikel mbt promotie Klassieke Talen

Uit jaargang 32 (2001), nr.1 van Antike Welt heb ik het betreffende artikel (bestand 0052.txt) in extenso overgetikt ten behoeve van diegenen onder ons die binnenkort weer voor de taak staan om leerlingen van de basisschool of de brugklas en hun ouders warm te maken voor onze vakken. Ter inspiratie!

Ben Bongers

PO Latijn: Seneca

Hierbij een praktische opdracht Seneca (methode Sapientia) voor de vijfde klas (bestand 0028.doc). Ik heb gekozen voor 4 korte praktische opdrachten (2 in vijfde en 2 in zesde klas) die elk voor 5% meetellen voor PTA. Met vriendelijke groet

Annemie Mateusen-de Wolf

Proefvertalingen Fortuna

Fortunae e grege
Tot mijn vreugde trof ik, terug uit ItaliŽ, twee proefwerkteksten aan, ingestuurd door Peter van der Pasch. Zoals beloofd stuur ik hierbij twee volgende teksten (bestand 0034.doc) uit mijn voorraad, een na les 4, een andere na les 21. Bij de laatste zijn, op speciaal verzoek van de leerlingen, geen vragen gevoegd. De verzameling telt nu 5 proefwerken; dat schiet leuk op.

Ben Bongers

Varia

* Je kunt hier een bestand oproepen in je browser met bijna alle schilderijen van de tentoonstelling Griekse goden en helden. Bewaar je het bestand met Internet Explorer dan worden ook alle afbeeldingen mee opgeslagen. Bij Netscape Navigator gebeurt dat niet.
* Werkstukken door leerlingen op het WWW: kijk eens hier bij scholieren.com. Misschien kom je wat bekends tegen ;)