Nieuwsbrief 35, 20-01-2002

Hybris bij Herodotos, CE 2002, vervolg

Nieuwe leden

Hans Kiens

Het archief bestaat op dit moment uit:
- 36 nieuwsbrieven, nb-000.htm
- 89 bijlagen, 0000.xxx
- 7 indices: index, indx-all, indx-grk, indx-kcv, indx-lat, indx-pos, indx.var
- 2 kalenders: kalender.htm en kal-chr.htm
- ledenlijst: ldnlijst.htm
- uitleg archief: lees-dit.doc
- welkomswoord: welkom.doc
- vacaturepagina: vacature.htm
Mis je iets stuur dan een mailtje.

Voorstel Adelmund aan Tweede Kamer

Persbericht noemt de klassieken niet.
De notitie CONTINU¤TEIT EN VERNIEUWING IN DE TWEEDE FASE HAVO/VWO, zoals gestuurd naar de Tweede Kamer, vind je hier. Ik heb even uitgeknipt wat voor de klassieken van belang is:

Het aantal studielasturen dat is vastgesteld voor klassieke talen wordt vergroot. De ruimte daarvoor is er, omdat van leerlingen van het gymnasium in het profielsysteem wat meer wordt verwacht dan van leerlingen van het atheneum. Dit moet nader worden uitgewerkt. Daarnaast blijft het onderdeel klassieke culturele vorming (kcv; 200 studielasturen) bestaan. De school kan er voor kiezen kcv afzonderlijk aan te bieden (het cijfer 'telt dan mee' in het combinatiecijfer) of als ge´ntegreerd onderdeel van de klassieke talen. Voor de leerling die op het atheneum een klassieke taal kiest, kan kcv in de plaats komen van ckv1.

Hybris bij Herodotos, CE 2002, vervolg

Ben Bongers heeft weer een deel van zijn handleiding af. Zie nieuwsbrief 24. Bestand 0083.doc.