GREX

Community Webdidactiek
Electronische plattegrond Rome

Beste Leden,

De eerste nieuwsbrief van 2004, in een nieuw jasje zoals jullie zien. Op verzoek (i.e. aandringen van digischool/kennisnet) moet ik er als communitymanager naar streven van de community meer en meer een online medium te maken. Dat betekent niet alleen een uiterlijke aanpassing van de site en de nieuwsbrief, maar ook inhoudelijk wat wijzigingen.
Op de site van GREX poog ik het laatste nieuws op onze vakgebieden te plaatsen. Ik ben daarvoor natuurlijk wel afhankelijk van leveranciers van dat laatste nieuws.
Daarnaast is een tijd geleden alweer het forum geopend. Dit forum wordt zeer druk bezocht, mag ik wel zeggen. De hoop is er dat het uiteindelijk niet alleen bij het lezen van de ingezonden berichten blijft, maar dat jullie gaan reageren. Stel zelf ook vragen, begin een discussie over een item, laat het forum een platform zijn waar levendige gesprekken plaatsvinden over zaken die ons allen aangaan. Bovenaan de nieuwsbrief heb ik een link naar het forum opgenomen!!
Wat het lesmateriaal betreft het volgende. Ook van dit materiaal wil digischool/kennisnet dat het online voor leden te bereiken moet zijn. Er is daarvoor een speciale map aangemaakt die door jullie met behulp van inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) te bereiken is. Zodra deze map geopend wordt stel ik jullie hiervan op de hoogte en stuur ik jullie de nodige inloggegevens toe. Dit betekent dat het 'oude' offline-archief, zoals dat door Leo Nellissen is opgezet, vanuit GREX niet meer in stand wordt gehouden. Je kunt via de indices het oude archief wel op de site raadplegen en als je dat wil bestanden uit dat archief via e-mail bij mij opvragen.
Tot slot een herhaling van een eerder verzoek: meld je opnieuw aan via het nieuwe formulier!! Bovenaan de nieuwsbrief vind je een link naar het formulier. Meer dan de helft van jullie heeft zich inmiddels opnieuw aangemeld. Dank daarvoor. De meeste leden hebben begrepen dat je je voor de mailinglist moet aanmelden door een leeg antwoord te sturen op het mailtje dat je toegestuurd krijgt na aanmelding voor de community. deze nieuwsbrie stuur ik naar de mailinglist (list-klassieke_talen@digischool.nl) en naar de oude mailinglist. Over een paar maanden zal ik de oude lijst niet meer gebruiken!
Voor al je vragen en/of opmerkingen kun je me bereiken via grex@digischool.nl.

Robet Peters

Handelingsdeel KCV (0186.zip)

We zijn op school aan het experimenteren met de verslagen voor het handelingsdeel KCV. Leerlingen bezoeken bij ons individueel tentoonstellingen en toneelvoorstellingen. Het maken van verslagen is voor hen vaak tijdrovend (omdat ze iets moois willen maken) en ook fraudegevoelig. Daarom laten we de leerlingen op een afgesproken tijdstip aan de hand van een aantal vragen een verslag in de les maken. Ik heb een map gemaakt met daarin de handleidingen voor museumbezoek en theaterbezoek en ook twee voorbeelden van vragen voor een verslag. Misschien kunnen andere mensen er ook iets mee.

Heb je nog meer informatie nodig? Laat het me weten!
Ik zou graag reacties van collega's krijgen!

Liesbeth Berkvens

ThinkQuest

Inschrijving ThinkQuest Scholier is gestart! ThinkQuest Scholier is dé onderwijs webstrijd voor scholieren in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Als docent kunt u een ThinkQuest Scholier team begeleiden en zo een eigen interactieve website bouwen over mode, films, werken in de zorg, enzovoorts. Alles mag. Er zijn ook nog fantastische prijzen te winnen. Voor VMBO en MBO is er dit jaar een speciale beroepsgerichte categorie. Waarbij teams worden uitgedaagd een website te bouwen over hun toekomstige beroep. Wilt u meedoen? Kijk snel op www.thinkquest.nl.

Robert Peters

Jaarvergadering VCN

Op 20 maart in Den Bosch.
Cito, cevo en vckt komen hun werkwijze uiteenzetten en staan open voor vragen, opmerkingen en suggesties.
Kees Fens wordt geinterviewd over zijn visie op de klassieken. Meer info op vcn-online.

Ank Hendricks

Nieuwe Vakdossiers 2003

Zoals alle voorafgaande, zijn de nieuwe vakdossiers openbaar.
Willen jullie ook het eindverslag van de enquête over de situatie klassieke talen en kcv in 2001-2002 digitaal hebben? Het is een lijvig rapport geworden met veel tabellen dus veel bytes.

Mannus Goris

Community Webdidactiek

Stichting Kennisnet wil de community webdidactiek (http://webdidactiek.kennisnet.nl) graag laten aansluiten op de
ervaringen, verwachtingen en behoeften van u als docent in het voortgezet onderwijs met onderwijsvernieuwing, ondersteund door ict.
Vul nu snel de enquête in en maak kans op leuke prijzen.
De link is: http://www.surveymonkey.com/s.asp?u=47164361069.

Electronische plattegrond Rome

Ik heb op LUMINA een gedetailleerde plattegrond van hedendaags Rome
geplaatst, in klein (800 Kb) en in groot (2,1 Mb) formaat. Makkelijk met een beamer bij voorbereidingen voor de Rome-reis.

Leo Nellissen