GREX

Voorwoord
Schoolexamen Ovidius
Doe mee met ThinkQuest
Purcells "Dido en Aeneas"

Train-de-trainer
Concept voor de nieuwe Tweede Fase (2007).
Kennisnet op de NOT

Voorwoord

Het nieuwe jaar is al weer een maandje oud. Desondanks wil ik toch iedereen het allerbeste wensen voor 2005!

Een behoorlijk en gevarieerd gevulde nieuwsbrief deze keer. Bijdragen van de leden blijven altijd welkom, gewenst en in feite noodzakelijk voor een verantwoorde invulling van de nieuwsbrief.

Robert Peters
communitymanager GREX

Schoolexamen Ovidius (0213.doc, 0214.doc)

Bijgaand een schoolexamen over een deel van het eindexamenpensum. Het betreft de verhalen over de Lycische boeren en Niobe. Zowel de toest (0213.doc) als een correctiemodel (0214.doc) zijn bijgevoegd.

Harrie Habets

Doe mee met ThinkQuest!

Ga de uitdaging aan! Schrijf je in met een eigen team.

ThinkQuest is dé webstrijd voor elke scholier, leerling, student en docent. Webstrijd? Nou, da's dus een wedstrijd in het maken van websites. Zo'n website kan gaan over bijvoorbeeld mode, films, of over hoe het is om met een handicap te leven. Er zijn wel een paar voorwaarden. De site moet leerzaam zijn voor leeftijdgenoten, gebruikt kunnen worden als lesmateriaal en hij moet Nederlandstalig zijn. Leuk om te weten: je maakt kans op prachtige prijzen! Er zijn verschillende wedstrijden voor basis-, en voortgezet onderwijs en mbo.

Inschrijven voor ThinkQuest kan nog tot 1 februari 2005. Meer informatie is te vinden op www.thinkquest.nl.

Purcells "Dido en Aeneas"

Het Osterbeekse Kamerkoor, een amateurkoor, zal op 29 jan.2005 Purcells [púrsl, niet pursél, overigens] opera "Dido and Aeneas" uitvoeren. Omdat
Vergilius' versie dit jaar in de CE-bundel staat, stel ik me voor dat er classici zijn die hun leerlingen naar Purcells versie willen laten kijken.

Meer informatie op: www.gymnasiumarnhem.nl/vakken/latijn/dido

Train-de-trainer

In het programma Train-de-trainer volgen één of meer personen in uw school een speciale training in het verspreiden van hun kennis op het gebied van Kennisnet, ICT en verschillende didactische werkvormen. Ze krijgen vaardigheden aangereikt die hen in staat stellen om hun collega's te trainen in het didactisch toepassen van Kennisnet. En het kost u niets.

In de training ThinkQuest Try Out, samenwerkend leren, zijn nog plaatsen beschikbaar!
Trainingsdata 08-02-'05, 22-02'05 en 01-06-'05

Voor meer informatie en inschrijven: http://traindetrainer.kennisnet.nl/

Concept voor de nieuwe Tweede Fase (2007).

Op http://www.tweedefase-loket.nl/examenprogramma staat het concept voor de nieuwe Tweede Fase (2007). Ook KCV en KT worden genoemd.
De programma's zijn geglobaliseerd en beperkt qua voorschriften.

OPVALLEND
Bij het Schoolexamen Klassieke Talen hoeft een leerling niks meer te vertalen en/of lezen! Voldoende is het als de leerling het onderstaande doet:
Domein D Zelfstandige oordeelsvorming; Domein E Oriëntatie op studie en beroep; Domein F Informatievaardigheden.

Leo Nellissen

Kennisnet op de NOT

Van 25 t/m 29 januari vindt de NOT plaats. Kennisnet zal net als tijdens de vorige editite in 2003 aanwezig zijn en u het gemak van werken met Kennisnet laten zien. Dit keer ontmoeten wij u graag in hal 1. Daar vindt u ook alle educatieve uitgeverijen. Noteer de data alvast in uw agenda! Ons programma vindt u op not.kennisnet.nl.

Ik heb vijf vrijkaarten ter beschikking. Wie wil kan zich via een mail bij me melden om een kaart toegestuurd te krijgen. Stuur een mailtje en vermeld je adresgegevens! Wie het eerst komt, die....

Robert Peters