GREX
Community Klassieke Talen en Klassieke Culturele Vorming
NB-0505
NIEUWSBRIEF, mei 2005
Jaargang 5, nummer 5
Grex-site
Vaklokaal
Forum
NB-archief
CE-archief
Davindi
Kalender
Vacature
Aanmelden

INHOUDSOPGAVE

Voorwoord
CE 2005, Latijn
Teleblik


Voorwoord

In mei zijn velen van ons druk bezig met het eindexamen. Eerste en tweede correctie, overleg en hopelijk consensus. In deze helaas schaars gevulde nieuwsbrief voornamelijk informatie m.b.t. het ce.

Robert Peters
naar boven


CE 2005, Latijn.

Het werk van de leerlingen zit erop, nu wij nog.

Aanstaande maandag zijn de correctiebesprekingen CE Latijn. 14.00-17.00 uur.
Delft, Stanislascollege;
Den Bosch, Stedelijk Gymnasium;
Zwolle, Thomas a Kempiscollege.
Het is van belang dat zo veel mogelijk docenten één van deze bijeenkomsten bijwonen
.

Wellicht is het een goed idee je bevindingen niet alleen op de bijeenkomsten met collega's te delen, maar ook via het forum van Grex. Een prima mogelijkheid om eens rustig te lezen hoe anderen over bepaalde vragen en/of vertaalpassages denken en je eigen opvattingen er aan toe te voegen. Vind je het een goed idee, ga dan naar het forum.

Het CE-archief op de site van Grex is aangevuld met het tekstboekje, vragenboekje en correctievoorschrift van het CE Latijn 2005, eerste tijdvak. Je kunt de drie bestanden hier downloaden. Met dank aan Leo Nellissen.

naar boven


Teleblik

Het project waarbij de archieven van de publieke omroepen en o.a. het Polygoonjournaal online beschikbaar worden gemaakt voor het onderwijs. Een project zonder commercieel belang maar wél met grote toegevoegde waarde voor een ieder die zich bezig houdt met onderwijsvernieuwing.

naar boven