GREX
Community Klassieke Talen en Klassieke Culturele Vorming
NB-0506
NIEUWSBRIEF, juli 2005
Jaargang 5, nummer 6
Grex-site
Vaklokaal
Forum
NB-archief
CE-archief
Davindi
Kalender
Vacature
Aanmelden

INHOUDSOPGAVE

Voorwoord
Uitwerkingen proefvertalingen CE 2006
Pensumteksten Latijn en Grieks voor CE 2006.
MUZtheater presenteert European Odyssey
ICT ID, i&i inspireert
Volgend jaar een ICT studiedag op uw school?


Voorwoord

De laatste nieuwsbrief van schooljaar 2004-2005. Na de teleurstelling (voor velen althans) over het (resultaat van) eindexamen Latijn maar hopelijk tevredenheid bij Grieks richten we ons maar weer op het nieuwe jaar, Livius en Homeros. Hieronder een oproep mee te werken aan de uitwerkingen van de proefvertalingen in de verschillende uitgaven.
Daarnaast nog wat (voor sommigen al weer oud) nieuws.

Het beheer van de community ligt vanaf 21 juli tot en met 16 augustus stil. Iedereen een fijne vakantie toegewenst.

Robert Peters
naar boven


Uitwerkingen proefvertalingen CE 2006

Ook voor het komend schooljaar wil ik een beroep op je doen een bijdrage te leveren aan het tot stand komen van de uitwerkingen van de proefvertalingen Latijn en Grieks die in de verschillende eindexamenboeken opgenomen zijn. Het gaat om een soort correctiemodel met puntenverdeling. Voor Latijn staan er in de uitgave van Eisma tien proefvertalingen in het hulpboek en tien extra vertalingen in de docentenhandleiding (waaronder CE 2003,1 en 2); van elke proefvertaling staat er een werkvertaling in het docentenboek; in de uitgave van Hermaion staan er vijf in het hulpboek en vijf in de docentenhandleiding. Voor Grieks staan er in de uitgave van Eisma tien in het hulpboek en tien in het docentenboek (waaronder CE 1996, 1 en 2003, 1); ook van deze proefvertalingen staat er een werkvertaling in het docentenboek. Er zitten wel een paar doubletten in de vertalingen van Eisma en Hermaion, maar omdat ze niet helemaal gelijk zijn, wil ik ze toch apart opnemen in de bundel uitwerkingen.
Wil je een bijdrage leveren, laat me dat dan via mail weten. Geef even het volgende aan: Grieks, Latijn Eisma of Latijn Hermaion. Ik maak dan zo snel mogelijk een verdeling. Hopelijk kunnen we dan na een paar weken in het nieuwe schooljaar gebruik gaan maken van elkaars bijdrage.

Robert Peters

naar boven


Pensumteksten Latijn en Grieks voor CE 2006.

Op LUMINA staan de pensa voor CE 2006, http://www.digischool.nl/kt/ce/ce2003.htm

De Livius-tekst is geleverd door Ary van den Heuvel/Hermaion, de Homerus-tekst heb ik samengesteld, Anna Prins heeft aan deze tekst de syllabus toegevoegd.

Leo Nellissen

naar boven


MUZtheater presenteert European Odyssey

14 auteurs uit 12 landen schreven voor 12 acteurs uit 9 landen 1 megaproductie

Zaandam - Op 5 september 2005 vindt om 19.30 uur in de Krakeling te Amsterdam de nieuwste internationale voorstelling van het MUZtheater in samenwerking met Magic-Net plaats: European Odyssey. Deze voorstelling is gebaseerd op de Odyssee. Nederland is, na Duitsland, Zwitserland en Portugal, het laatste land waar deze megaproductie te zien is.

Voor meer informatie lees hier verder....

naar boven


ICT ID, i&i inspireert

Op 23 en 24 november organiseert de vereniging i&i (vereniging voor ICT in onderwijs en onderwijs in ICT) haar jaarlijkse tweedaagse conferentie in Lunteren. De conferentie richt zich op ICT-coördinatoren, docenten die ICT gebruiken en op docenten informatica- of informatiekunde. Het zal een inspirerende conferentie worden vol ICT-ideeën.
Er komen presentaties en workshops voor beginners, gevorderden en experts over allerlei verschillende aspecten van ICT : E-Didactiek, E-learning, E-communicatie, E-techniek en de vakken Informatica en Informatiekunde. Daarnaast is er een informatiemarkt waar bedrijven en organisaties rond ICT en onderwijs hun diensten en producten onder de aandacht brengen.

Inschrijven voor de i&i conferentie is mogelijk op de site van i&i: www.ieni.org. Daar vindt u ook de laatste informatie over de conferentie, en informatie over de Vereniging. U kunt zich direct aanmelden voor dit congres via http://www.databadge.net/ieni2005/reg/

naar boven


Volgend jaar een ICT studiedag op uw school?

Kennisnet en Digischool hebben samen drie programma's samengesteld, waarmee scholen moeiteloos een succesvolle studiedag kunnen organiseren. Een volledig dagprogramma, waar de docenten actief achter de computer zitten. En: GRATIS.
Kijk op www.digischool.nl/trainingen

naar boven