GREX

Hannibal, Scipio, and Livy's Vocabulary of Virtue (document); Tim Moore
Herinrichting van de tweede fase per 1 augustus 2007; Dynke van der Wijk
Zet je brein online; ThinkQuest 2006
Vragen bij de stof van het CSE Grieks (document; bijlage); Anna Prins en Robert Peters

Eed van de Horatii (eed_horatiers.jpg)

Op het internet vond ik een actuele versie van het bekende schilderij van David de eed van de Horatii. Afgebeeld staan van voor naar achter Rumsfeld, Blair en Cheney en rechts natuurlijk Bush. Leuk voor KCV en bij de afbeelding van het David-schilderij in Roma en Fortuna.

Je vindt de afbeelding bij het online lesmateriaal (om toegang te krijgen heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van mijn.digischool nodig!)

Ton Kuijpers

Aesopus/Phaedrus (6 fabels voor managers.doc)

Ter aanvulling bij Aesopus of Phaedrus: 6 managers-fabels. Nummer 5 past goed bij Menenius Agrippa.

Je vindt het document bij het online lesmateriaal (om toegang te krijgen heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van mijn.digischool nodig!)

Leo Nellissen

Odysseus en Telemachus (Odysseus en Telemachus.zip)

Beelmateriaal bij het eindexamen Grieks 2006. De afbeeldingen volgen de opzet van de examenuitgave van Eisma.

Je vindt het beeldmateriaal bij het online lesmateriaal (om toegang te krijgen heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van mijn.digischool nodig!)

Karla Brilman

Hannibal, Scipio, and Livy's Vocabulary of Virtue (MooreonHannibal.doc)

De tekst van de lezing van Tim Moore tijdens de zomerconferentie van de VCN.

Sjef Kemper

Herinrichting van de tweede fase per 1 augustus 2007

Vanwege de herinrichting van de tweede fase per 1 augustus 2007 zult u de komende tijd in overleg met uw schoolleiding een aantal besluiten moeten nemen betreffende het vak KCV. Het belangrijkste beslispunt betreft de manier waarop u KCV aanbiedt: als een apart vak of geïntegreerd met één van beide klassieke talen. Uiteraard heeft elke keuze die u maakt bepaalde consequenties.

De sectie KCV wil graag inventariseren wat uw plannen en uw vragen zijn. Wij roepen u dan ook op om te laten weten wat er met het vak KCV gaat gebeuren bij u op school. Verder nodigen we u van harte uit om ons één brandende vraag over de nieuwe situatie te stellen.

U kunt uw plannen en vraag voor vrijdag 9 december a.s. mailen aan de sectie KCV
De sectie KCV van de VCN komt 15 december weer bijeen om alle gegevens te verwerken.

Zie ook het uitgebreide bericht van de sectie op het ledendeel van VCNonline.nl

Namens de sectie KCV
Dynke van der Wijk

Zet je brein online; ThinkQuest 2006

Laat je leerlingen of studenten meedoen met ThinkQuest 2006; de landelijke webstrijd waarbij teams een eigen educatieve website maken!

Met ThinkQuest leren scholieren samenwerken aan een afgebakend product. Een product wat binnen de school vakoverstijgend ingezet kan worden! Leerlingen leren taken verdelen, keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en creatief denken. Daarbij krijgen ze een groot inzicht in de werking van (multimediale) communicatie.

Word coach van een team en ontvang een t-shirt!
Schrijf snel een team in en ontvang als coach één van de 500 exclusieve ThinkQuest t-shirts. Ga naar www.thinkQuest.nl. Inschrijven kan tot 1 december!

PS; als docent kun je zelf ook met een collega meedoen aan ThinkQuest Docent & Student!

Vragen bij de stof van het CSE Grieks (0228.zip)

Vragen maken over de stof van het CSE kost walgelijk veel tijd en inspanning en ik weet nooit of het goede vragen zijn die ook nog voldoende niveau en diepgang hebben.

Zijn er collega's die ook vragen maken bij de stof van het CSE en ze naar de Grex willen sturen? Als er meer zijn, met name voor de volgende hoofdstukken, hoeft het maken van een toets niet meer die vele uren te kosten die het nu kost. Uit eigen ervaring weet ik dat er altijd enige terughoudendheid is uit angst dat collega's je toets niet goed vinden. Laat ieder vinden wat hij vindt en gebruiken wat hij wil of kan gebruiken!

Als voorzetjes onze toetsen voor hoofdstuk 1-2-3-4 van Homerus CSE 2006.

Anna Prins en Robert Peters