Nieuwsbrief 80, 31-12-2003

Nieuwe leden

Monique Havenga-Annik, Jan C. Korteweg, Ineke Vos

Wijzigingen gegevens

Het archief bestaat op dit moment uit:
- 80 nieuwsbrieven, nb-000.htm
- 185 bijlagen, 0000.xxx
- 7 indices: indx, indx-all, indx-grk, indx-kcv, indx-lat, indx-pos, indx.var
- 2 kalenders: kalender.htm en kal-chr.htm
- ledenlijst: ldnlijst.htm
- uitleg archief: lees-dit.doc
- welkomstwoord: welkom.doc
- vacaturepagina: vacature.htm
- excursie-nieuws: reis.htm
Mis je iets stuur dan een mailtje.

Oproep van de communitymanager

Op de laatste dag van 2003 nog een laatste nieuwsbrief met daarin bijdragen van Anna Prins, Ben Bongers en Leo Nellissen. In het nieuwe jaar zal na de recente verandering van de site van GREX ook de ledenadministratie gewijzigd worden. Op verzoek van Digischool zal met ingang van 1 januari 2004 een nieuw aanmeldingsformulier op de site verschijnen. Zoals bij andere communities al langer het geval is zal het aanmelden en het registreren van de aanmelding geautomatiseerd worden. Dit heeft verschillende voordelen. Voor mij als communitymanager, voor de organisatie, i.e. Digischool, maar ook voor jullie. Te denken valt aan het voorkomen van (technische) problemen die er bijvoorbeeld waren rond de methodenenquête en het optimaal kunnen profiteren van een centrale ledenadminsratie in het geval van bijvoorbeeld zo'n enquête. Overigens worden jullie gegevens ook in het nieuwe systeem niet vestrekt aan derden. Als communitymanager blijf ik toezicht houden op aanmeldingen en het verifiëren van gegevens.

Oproep: meld je (opnieuw) aan als lid van de community via de site van GREX!!!!
Als je opgenomen wilt worden in de mailing-list moet je het bericht dat je na je aanmelding ontvangt beantwoorden met een lege reply!!

Communitysite

De site van de community Klassieke Talen heeft een kleine metamorphose ondergaan. De openingspagina is gewijzigd en biedt een overzicht van hetgeen de community en de site zelf te bieden hebben. Daarnaast zijn er links opgenomen naar voor classici relevante sites, die van nut kunnen zijn als je op zoek bent naar... (denk bijvoobeeld aan het Klassieke Talen lokaal van de digischool, Classici Retiarii, VCN en NKV). Er is ook een onderdeel nieuws terug te vinden, waar ik zo veel en zo snel mogelijk actuele berichten zal plaatsen. Soms duurt het een tijd voordat bepaalde berichten in een nieuwsbrief verschijnen en vaak is dat jammer. Het is wel aan jou om regelmatig op de site te kijken of er nieuws is. Het bericht zal via de nieuwsbrief nog steeds verschijnen, maar zal dan in het algemeen minder actueel zijn.
Alle opmerkingen naar aanleiding van de site zijn welkom.

Robert Peters

Forum

Het Forum is al weer een tijdje geopend. Opmerkingen, vragen en reacties kun je op het Forum plaatsen. Iedereen kan de bijdragen lezen en er desgewenst op reageren. Denk je dat het Forum voor jou te ingewikkeld is lees dan eerst de uitleg die op de site staat. Je zult zien dat het zeer eenvoudig is aan een discussie deel te nemen of er een op gang te brengen.

Repetitie bij les 1 en les 2 van Lingua Latina

Twee toetsen bij Lingua Latina; bij les 1 (0182.doc) en bij les 2 (0183.doc).

Anna Prins

Uitwerkingen van Cicero tot en met hoofdstuk 4

Collegis egregiis salutem,

Hierbij de uitwerkingen van Cicero tot en met hoofdstuk 4 van de Hermaion-uitgave (ook te vinden op VCNonline). Op de laatste bladzijde van het bestand Cicero-OcD is een lijst van wijzigingen (ten opzichte van de vorige inzending) toegevoegd.

Het betreft de oorspronkelijk OcD-vertaling.doc (0184.doc) en Cicero-OcD .doc (0185.doc) genoemde bestanden.

Ben Bongers

Vocabularium

Het woordenoverhoorprogramma VOCABULARIUM is vernieuwd: er is nu een Windows-versie.
Het programma installeert zichzelf vanaf de site op je computer. Ook de woordenlijsten installeren zichzelf. Je start het programma op met een icoontje/snelkoppeling vanaf je bureaublad. Geen ingewikkelde toestanden: gewoon klikken en de rest wijst zich vanzelf.
Je kunt als docent ook 2 opstartdiskettes (laten) maken, voor leerlingen zonder (snelle) internetverbinding thuis. Op de ene diskette het overhoorprogramma, op de andere de betreffende woordenlijst(en).
Installeren op een (school)netwerk kan nu zonder problemen. Een korte handleiding voor de systeembeheerder staat op de site.
Nieuw in deze versie: je kunt je fouten opslaan en met dat bestand later weer oefenen. Je kunt het scherm groter en kleiner maken.
De woordenlijsten bij Pallas 3e druk zijn gereed, evenals de lijsten bij Lingua Latina deel 1 (deel 2 volgt zodra de papieren versie uit is).
VOCABULARIUM is gratis te downloaden op www.stilus.nl/vocabularium.

Leo Nellissen