Digitaal LB lokaal
vaklokaal Godsdienst Levensbeschouwing

Zoek met:
Zoek bij LEVENSBESCHOUWING via DAVINDI


de 5 zuilen

Film van deze periode
Het is weer Ramadan, kijk hiernaast wat de moslims belangrijk vinden tijdens de Ramadan en leer over de 5 zuilen.
Buzz the world
Wil jij met je eigen ogen zien hoe jongeren in Zuid-Afrika, Guatemala en Ethiopië leven en wat hen bezighoudt? Dan is Buzz the World hét onderwijsdossier voor jouw klas! Geen saaie lessen over armoede en ontwikkeling, maar online leren via filmpjes, foto’s en e-mails over het dagelijks leven van leeftijdgenootjes aan de andere kant van de wereld. Het lespakket is voor leerlingen van de onderbouw. Online maak jij je opdrachten en kijkt je docent ze na. En aan het eind upload je je eigen ringtone, wallpaper of e-card. Laat je docent naar www.buzztheworld.nl surfen om je klas aan te melden!

Digischool in Second Life

KLAP helpt bij werkstukken

klik hier voor de Digischool TSL websiteWe hebben een school gebouwd in de vorm van een tropisch eiland. Zee, een leuk strand, zeilboten, waterscooters, motorboten en dolfijnen. Je kunt er andere Nederlandse jongeren ontmoeten en meedoen aan de wedstrijd 'Bouw een winkel voor Digischool' en 1000 L$ winnen.

Lees alles over het Digischool eiland op de speciale website: hoe je een account moet aanmaken, de basisvaardigheden en de wedstrijd. Tot ziens in Teen Second Life.
Ga naar www.digischool.nl/sl

LB WERKSTUK MAKEN?Klik hier voor KLAP
Ga eens op bezoek bij de website van het tijdschrift KLAP. Hier vind je veel bruikbare informatie over religies, andere landen en culturen, kinderen in de derde wereld, etc. Met veel foto´s en ook nog leuke spelletjes.

klik hier...

Perron7.nl

SamSam Wereldgodsdiensten
NIEUWE VORMGEVING!
NIEUWE BESTEMMING!

Ga op reis via de 7 perrons en ervaar de diverse NIEUWE bestemmingen: Man-Vrouw, Ontwikkelingshulp, Identiteit, Natuur, Verdriet, Almacht. Wandel over de perrons van dit virtuele station en ontdek wat er over te zeggen valt.
Bezoek nu Perron 7
7 WERELDGODSDIENSTEN OP EEN RIJTJE - Wil je meer weten over de grootste wereldgodsdiensten, kijk dan op de site van SAMSAM, dan leer je op een leuke manier meer over het Christendom, Jodendom, Boeddhisme, Hindoeïsme, Islam, Voodoo en Animisme (wat is dat nou weer?) Klik hier...

KruX.nl jongerensite

Zin in een ReliFeestje?

Creating life?

KruX.nl is een jongerencommunity met diverse rubrieken waarbij het nieuws een belangrijke plek inneemt.
Daarnaast zijn maatschappelijke thema’s als mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en (inter)religieuze dialoog belangrijk.
Er zijn leuke en interessante onderwerpen te vinden, b.v.: de HOLY SH!T test.
Klik hier...

klik hieronder voor een overzicht van de algemene en religieuze feestdagen van het Christendom, Jodendom, Islam en Hindoeïsme.
 Kalender
2009

 

 

   

Welke religie of stroming past bij jou?

LB WebQuests

Win nu € 450,- met
een Levensbeschouwelijk opstel

klik hierDoe de NCRV test en verras jezelf met je eigen kijk op religie en spiritualiteit.
klik hier...
WebQuests en WebKwesties, wat zijn dat? Je kruipt in de huid van een onderzoeker om uit te vinden hoe een bepaalde kwestie in elkaar steekt. Door een onderzoek op Internet vind je de antwoorden.
Klik hier voor de LB WebQuests
Klik hierKijk jij ook liever verder dan je neus lang is? En denk je ook wel eens over andere dingen na dan uitgaan, voetbal en de nieuwste mode? Wij dagen je uit na te denken. Dat staat voorop. Maar je kunt er ook wat mee verdienen. De schrijver van het beste opstel ontvangt maar liefst € 450,- Kijk voor meer info op: www.opstelwedstrijd.com

Hoe sociaal ben jij?

Stuur online een ReliKaart

Klik hier voor de testBen jij sociaal, geef je om anderen of houd je liever alles voor jezelf? Doe de test en kijk of jij een zwaargewicht bent.
klik hier...

 

Franciscus kaartenFranciscus kaartenReli kaartenReli kaarten
franciscancards.com
catholic-cards.com

SchoolTV

LB Docenten opgelet!

Op SchoolTV is nuttige info te vinden die misschien antwoord op je vragen geeft, kijk maar eens op:  

Heilige Huisjes gaat over gebedhuizen van Hindoes, Joden, Christenen en Moslims, maar ook over bidden, na de dood, regels, verhalen, feesten, en boeken. Klik door naar www.schooltv.nl/heiligehuisjes

De Straat is een multiculturele serie schooltv-programma's
voor het vakgebied godsdienst/ levensbeschouwing. De belevenissen en ervaringen van een vriendenclub over zaken als uiterlijk, liefde, geweld, natuur, dood en toekomst staan erin centraal. Op de site  van "De Straat" kun je lezen wat de verschillende religies over deze onderwerpen te zeggen hebben. Klik door naar...
www.schooltv.nl/destraat

Bruggen Bouwen is een multiculturele Schooltv-serie over rituelen bij de levensmomenten: geboorte, volwassen worden, huwelijk en dood. Op de site is te ontdekken hoe hindoeïsme, jodendom, christendom, islam en humanisme stilstaan bij deze belangrijke levensmomenten. Klik door naar...
www.schooltv.nl/bruggenbouwen

De vakcommunity levensbeschouwing is opgericht om de communicatie en de samenwerking tussen vakdocenten te stimuleren.
Vakcommunity Levensbeschouwing
(docenten... klik hier)

Hyperstudio en LEVO

hyperstudio.gif (1334 bytes)Op het Trinitas college te Heerhugowaard leren leerlingen van leerlingen. Gemeenschappelijk maken zij niet alleen prachtige digitale werkstukken! Tevens dienen deze werkstukken om verder afgebouwd te worden door weer andere leerlingen.

Een hele verrijking t.o.v. de gebruikte leermethode, die al wel heel goed als basis dient.
Nieuwsgierig:
www.digischool.nl/hyperstudio

Vragen?

Een bericht, vraag, opmerking of suggestie?? Klik links om ONLINE een bericht naar de beheerder te sturen.

Links?

De beste LB links vindt je bij de zoekmachine Davindi
Davindi... klik hier...


Deze pagina is op dinsdag 01 september 2009 aangepast.
Copyright © 2005 Nick Zwart - Digitale School
www.digischool.nl