Gymlessen.nl
Voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs voor het vak lichamelijke opvoeding/bewegingsonderwijs, van de digitale school.
Nieuws:

NIEUWE SITE is online

Deze website is nu officieel overgeheveld naar:

http://wp.digischool.nl/lo/

Binnenkort is de link www.gymlessen.nl niet meer bruikbaar en kunt u alleen deze site bereiken door de volgende link te gebruiken: www.digischool.nl/lo. Welke op den duur ook zal verdwijnen.

Ik hoop je op de nieuwe site te kunnen begroeten en hoop dat de nieuwe site je goed zal bevallen. Ik krijg graag reacties/suggesties op de nieuwe site..

---------------------

Ruim kwart van de stoppers houdt het nog steeds vol

- Hilversum, 3 november 2008 –

Uit onderzoek van TNS NIPO begin juli bleek dat naar schatting 600.000 rokers een stoppoging hadden ondernomen sinds 1 mei. Uit recent onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van STIVORO, blijkt dat van de rokers die tussen mei en juli zijn gestopt, 26% het niet roken nog steeds volhoudt. Ook na de invoering van de rookvrije horeca tot aan begin oktober hebben nog eens 272.000 rokers een stoppoging ondernomen. Ruim een half miljoen rokers (530.000) is van plan nog voor het einde van dit jaar te stoppen met roken.

Meer info: Stivoro / GGD (gooi & vechtsstreek)

-----------------

Gezonde spelletjes

Kijk op de volgende sites voor leerzame en leuke spelletjes over voeding/gezondheid/gewicht en meer:

------------------

Spijbelen voor Obama gestraft

Twee Amerikaanse scholieren die de gymles hebben overgeslagen om Barack Obama de hand te kunnen schudden, worden keihard gestraft. De jongens krijgen niet de beloning waar ze op gehoopt hebben, maar worden voor een dag geschorst. Eén van de twee moet zelfs gedwongen aftreden als klassenvertegenwoordiger. En dat terwijl de zwarte presidentskandidaat briefjes voor de jongens heeft ondertekend om hun afwezigheid te verklaren…

amf

De school maakt echter geen uitzondering voor hun educatieve uitstapje. Regels zijn regels, aldus een medewerker van de school. Hij voegt daaraan toe dat ze waarschijnlijk toestemming zouden krijgen als ze het eerst gevraagd hadden.

-----------------------

Defensie gaat ronselen op scholen

Het ministerie van Defensie wil met eigen militairen voor de klas leerlingen op Regionale Opleidings Centra warm maken voor een militaire loopbaan. Zij zouden les kunnen geven in vakken als lichamelijke opvoeding en maatschappijleer. Met het ronselen op de ROC's hoopt Defensie een toekomstig personeelstekort te lijf te gaan.

AMFIBISCH


CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops vindt het een inventieve en prima oplossing voor een groot probleem. “Wij bepleitten steeds al een betere positionering van Defensie in de maatschappij en het onderwijs.”

De PvdA ziet het plan echter niet zo zitten. Tweede Kamerlid Angelien Eijsink vindt het prima dat beroepsgroepen voorlichting geven om enthousiasme voor hun vak te creëeren. Maar als militairen echt les geven, gaan de scholen in haar ogen een stap te ver. Eijsink is van mening dat Defensie eerst orde op zaken moet stellen, ook met de werving, omdat de interne regie weg is.

Bron: Spits

------------------------

Gymdocenten in opleiding krijgen voortaan ook klimles

ANP, gepubliceerd op 08 oktober 2008

NIJMEGEN - Studenten van de opleiding tot gymleraar (ALO) kunnen vanaf nu op professionele klimles. De zes ALO's in Nederland gaan met de Klim- en Bergsportvereniging NKBV en de Koninklijke Vereniging voor leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) een apart programma voor klimonderwijs ontwikkelen. Dat hebben de organisaties woensdag gezegd.

oba

Studenten die in de toekomst aan de ALO afstuderen zijn door de cursus ‘Sportklimbegeleider Onderwijs' bevoegd om klimlessen op school te geven. Volgens de organisaties zijn steeds meer studenten enthousiast over de klimsport.

Aan gymleraren die klimles wilden geven werden tot nu toe geen duidelijke eisen gesteld. De meeste docenten volgden een korte bijscholingscursus over klimmen, maar de omvang en de inhoud van deze programma's waren nogal verschillend. Daaraan moet nu met het nieuwe programma een einde komen.

Bron: Volkskrant

---------------------------

Jeugd moet meer bewegen

Nieuwsbericht, 8 oktober 2008. Bron: Ministerie VWS

De ministeries van VWS en OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) gaan met sport de strijd aan tegen overgewicht onder de schoolgaande jeugd én tegen schooluitval.

Klein meisje klimt op een bank tijdens een gymles.

Het sport- en beweegaanbod voor leerlingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs wordt flink uitgebreid. Een betere samenwerking tussen scholen, sportverenigingen en gemeenten geeft leerlingen de mogelijkheid om tijdens en na school meer te sporten.

Van 40 naar 50

VWS en OCW stellen zich in deze kabinetsperiode ten doel om het percentage van de jeugd dat voldoende beweegt te verhogen van 40% naar 50%.

Jong sporttalent

Ook investeren de twee ministeries in jonge sporttalenten. Voor de nationale jeugdselecties van een aantal sporten worden Centra voor Topsport en Onderwijs gerealiseerd. Jonge sporttalenten trainen én wonen en leren in deze centra.

28 miljoen euro

Voor dit beleidskader ‘Sport, Bewegen en Onderwijs' wordt van 2009 tot en met 2011 28 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Verwijzingen

------------------------

 

Heb je vragen waarop je op gymlessen.nl geen antwoord kunt vinden of heb je suggesties voor de inhoud van de site?
Stel ze via onderstaand adres aan een echte gymleraar via contact (linker menu)

Gymleraren (en ouders): er is speciaal voor jullie een Community Lichamelijke Oefening van de digitale school,
neem eens een kijkje op: http://www.digischool.nl/lo/community of www.gymlessen.nl .

Wist je dat

Bewegen goed is, omdat...:

...je nieuwe mensen ontmoet.
...je milde vormen van depressie kan voorkomen.
...je een betere nachtrust krijgt.
...je leert door te zetten (om te winnen).
...je alles even van je af kunt zetten.
...je plezier kan maken met elkaar.
...je minder kans op chronische aandoeningen en hart- en vaatziekten hebt.
...je minder kans op diverse vormen van kanker hebt.
... je meer zelfvertrouwen krijgt.

Kijk ook naar > meer effecten van bewegen

Games

Test je rot!

> De fairplay-quiz <
> Eettest <
> Caloriechecker <
> Beweegtest <
De sportkeuzetest <
> Wat eet/beweeg ik?<
> Beweegschema <

Site van de maand December

Blessure coach

De Blessure coach kun je gebruiken om meer te weten te komen over jou klachten.

Vind meer informatie over hoe de klachten ontstaan, wat je er tegen kunt doen en hoe je blessures kunt voorkomen (in de toekomst).

Oude sites bekijken> check links


Sportkalender
2008

Actueel sportnieuws: 

Disclaimer 2008