Url actueel


Hieronder een overzicht van links die onder meer zijn opgenomen in de rubriek: 'Nieuws uit en voor ons vak' in de Nieuwsbrieven van de community. Daarnaast zijn actuele webpagina's opgenomen die interessant kunnen voor de community.

Heb je aanvullingen of suggesties voor deze lijst? 
Stuur die dan naar: Marleen Wijnen

 

 
Informatie nodig over cursussen  ?
In de kalender van de community zijn begindata van cursussen of eendaagse studiedagen opgenomen. Voor meer en uitgebreide informatie:

www.nvb-online.nl
www.stichting-go.nl
www.cps.nl
www.nblc.nl

www.kpcgroep.nl

Nieuw scholingstraject LWSVO (persbericht in Word)
of
kijk op www.digischool.nl/lwsvo


Zoekprof.nl 

 

Zoekprof.nl is een inmiddels bekende site op het gebied van zoeken naar informatie via internet. De site wordt gemaakt door Theo Stielstra. Naast de site verschijnt in december de derde druk van het boek Zoeken en internet. Volledig geactualiseerd en volgens het oordeel van de schrijver een handig naslagwerk met overzichtelijke informatie.

 

Verkiezingen 2003
 

Kennisnet lanceerde donderdag 12 december jl. een geheel vernieuwde verkiezingssite gericht op middelbare scholieren:

 

 

SCHOOL & COMPUTER BEURS IN HET LAND....

Op diverse plaatsen en data vindt in maart / april de school en computerbeurs plaats. Dit jaar staat de beurs in het teken van didactiek en ICT. 

Meer informatie: www.school-computer.nl/didactiek/

 

 

Per januari kunnen alle bibliotheken beschikken over een omvangrijk basispakket content voor bibliotheek.nl. De inkoopcommissie is erin geslaagd de volgende bestanden en producten voor gebruik in alle bibliotheken in de wacht te slepen:
  • NBD/Biblion: Fictierom, (Jeugd-)Uittrekselbank, (Jeugd-)LiTeRom, AD-bank en MOM
  • OCLC/PICA: Publiekwijzer met 13 bestanden w.o. PiCarta, NCC, Online Contents, Online Contents NL en aangevuld met BNTL en HinT
  • Factlane:Krantenbank
  • Datawire:redactionele artikelen dagblad De Telegraaf (beschikbaar onder de Krantenbank)
  • Stichting KHA: Keesings Historisch Archief
  • Consumentenbond:Consumententests uit de Consumentengids

De directies van de openbare bibliotheken en provinciale bibliotheekcentrales hebben een brief ontvangen. 

"Voor de volledige brief klik hier

 

De virtuele mediatheek is er voor iedereen in het onderwijs. Je kunt er leren zoeken op internet maar ook leuke leestips vinden, materiaal voor een spreekbeurt of werkstuk, lesmateriaal voor docenten en ondersteuning voor schoolmediathecarissen.

 

ICT en links
 

FUWASYS

Eindelijk een betere functiebeschrijving en dito waardering voor de schoolmediathecaris ? Er is / komt een nieuw functiewaarderingssysteem FUWASYS, waarin functiebeschrijvingen en –waarderingen voor de beroepsgroep zijn vastgelegd. Zie voor het laatste nieuws: http://www.werkgeversinonderwijs.nl/keuzemenu/fuwa/index.html. Een achtergrondartikel.

 

CULTUUR EN KUNST OP HET NET

De eerste Cultuur en Kunst Naslagwerkzoeker CKplus-zoek is online. Niet minder dan 31.000 Nederlands talige URL’s zijn opgenomen en geïndexeerd op http://www.CKplus.nl

www. werkstuknetwerk.nl is een kennisdomein op Internet, dat leerlingen uit de Tweede Fase van het voortgezet onderwijs hulp biedt bij het maken van een profielwerkstuk.

 

Laatst bijgewerkt op 15 december 2002