onderwijsnieuws

22-06-06

Compex-brief

De NVON heeft een brief over facilitering van docenten t.b.v. de compex examens opgesteld. U kunt de brief hier downloaden om aan uw schoolleiding te geven.
download

Niet-CE stof

Bezig met de nieuwe PTA's? Op www.eindexamen.nl vindt u de laatste overzichten van de exameneenheden vmbo en de niet-CE-stof voor havo en vwo
exameneenheden nask1
niet CE-stof havo/vwo

Syllabi 2007

De syllabi (examenprogramma plus CE-specificaties) voor de cohorten vanaf 2007 zijn beschikbaar.
lees verder

Handreikingen SE 2007

Voor de School Examens vanaf 2007 heeft de SLO handreikingen geschreven
lees verder

06-05-06

Universum Programma

Meld uw school voor 15 mei aan voor de derde ronde van het Universum Programma. Scholen die aan dit bèta-stimuleringsprogramma deelnemen scholen ontvangen een financiele bijdrage die zij naar eigen inzicht mogen besteden binnen de kaders van het programma.
Lees verder

Workshop

De workshop “Inquiry learning, building bridges to practice” beoogt de afstand tussen onderzoek en onderwijspraktijk op het gebied van onderzoekend leren te verkleinen. Het programma van de workshop is nu te bekijken op de workshop web-site.
Ga verder

Scholen in 2007

Bij het Tweede Fase Adviespunt vindt u het antwoord op de vraag "Wat nemen scholen zich voor m.b.t. 2007?"
Ga verder

16-03-06

Happy Deal

Het biologielokaal heeft met studenten van de HIO de advertentiesite 'Happydeal' ontwikkeld, de plaats voor docenten exacte vakken en TOA's om (tweedehands) leermiddelen aan te bieden en te zoeken.
Ga verder

Eerste Leidse natuurkunde middag

Op het Lorentz Center, is het initiatief ontsproten om namiddagen te organiseren voor Natuurkunde docenten uit de regio, in de hoop op een intensieve(re) samenwerking. De eerste bijeenkomst staat gepland op 7 april.
Lees verder

03-03-06

Oefenen met het compex-examen

Om U in de gelegenheid te stellen kennis te maken met compex-examens, die vanaf volgend schooljaar verplicht zijn voor havo en vwo, wordt op 14 maart 2006 in Nijmegen door de NVON een oefenavond georganiseerd.
Lees verder

Meester hoe werkt het?

Meester, hoe werkt het? is een wedstrijd voor vakmensen, van loodgieter tot hoogleraar, die trots zijn op hun vak en dat willen overbrengen op kinderen van de basisschool.
Ga verder

Onderwijs aan het woord

Ben jij (toekomstig) leraar of onderwijsondersteuner? Laat je dan nu horen en bepaal de toekomst van jouw beroep. In Onderwijs aan het woord kun jij je mening geven en zo duidelijk maken waar het beter kan en beter moet in het onderwijs. Je kunt je tot 14 maart 2006 laten horen door de enquête in te vullen.
Ga verder

FuTUre design Delft 2006

De TU Delft daagt alle bovenbouw vwo-scholieren uit om hét meest creatieve, innovatieve of originele duurzame vervoermiddel van de toekomst te ontwerpen!
Schrijf je (klas) in vóór 13 maart Ga verder

02-02-06

Proefjes die BOEM doen

De onderbouw-werkgroep van het WYP organiseert in maart en april 10 docentendagen, waarin de 'proefjes die BOEM doen' gepresenteerd worden.
Heeft u zich al aangemeld via WYP? Dan graag opnieuw aanmelden!
Ga verder

Good Practice Day

Op 19 mei 2006 organiseert het ICLON een nascholingsbijeenkomst voor betadocenten, nl. de Good Practice Dag Beta met het volgende thema: Betavakken, Vernieuwd en Aantrekkelijk!
Ga verder

22-01-06

Zet je brein online

Tot 1 februari kun je je nog aanmelden voor de Thinkquest webstrijd voor docenten en studenten. Ding mee naar de prijs voor de meest leerzame en interactieve website
Lees verder

Subsidie innovatieve ict-projecten

De Stichting TQ-NL (voormalig organisator van Thinkquest) stimuleert ontstaan en uitvoeren van ICT-activiteiten en -projecten die bijdragen aan innovaties in het onderwijs. Voor het schooljaar 2005-2006 is subsidie beschikbaar voor projecten die draaien om gezamenlijk en innovatief gebruik van ICT en waarin leerlingen een belangrijke rol spelen.
Ga verder

28-12-05

Nieuwe Natuurkunde

De commissie Nieuwe natuurkunde heeft haar visie op het toekomstige natuurkundeprogramma voor de tweede fase af en vastgelegd in het visiedocument Natuurkunde leeft' . Ondertussen heeft een aantal veldraadplegingen plaatsgehad.
Ga verder

Informatie nieuwe bètavak

Op de site van het nieuwe bètavak staat inmiddels in de vorm van 'vraag en antwoord' meer informatie over het hoe en wat van dit nieuwe vak.
Ga verder

Docentendag nieuwe bètavak

Op 8 maart is er weer een docentendag voor het nieuwe bètavak. Bedoeld voor degene die de vorige dag niet konden komen of bij de inschrijving achter het net visten.
Meer informatie en aanmelding op de site van het nieuwe bètavak
Ga verder

Archief 2004/2005
Disclaimer