Berichten en oproepen

22-06-2006

Nieuw bčtavak NLT

Bij het ontwikkelpunt NLT kunt u een formulier aanvragen om uw school aan te melden als ontwikkel- of testschool voor NLT modules.
Meer informatie over het nieuwe bčtavak vindt u op de betreffende website. Ga verder
23-04-2006

Davinditip: pneumatica

Deze site gaat over pneumatica oftewel de leer van de perslucht. Op de site wordt de werking van diverse persluchtapparaten uitgelegd. Ook staan er oefeningen in het werken met de gaswetten zoals de wet van Boyle. Verder kun je er een cursus pneumatica downloaden.
Ga verder
03-03-2006

Enquete over beamer-gebruik

In het kader van een verdiepingsonderzoek aan de UvA vragen Cees Koole en Joris van der Meer uw medewerking bij een enquete over beamergebruik in de les. Invullen kost u ongeveer 4 minuten. De resultaten v/h onderzoek krijgt u toegestuurd.
Ga verder
1-02-2006

Site: techna.nl

Een site-tip van Han Buwalda, communitylid. Techniek en natuurkunde komen samen. Nu beschikbaar, alleen voor communityleden: een optica opdracht, gebaseerd op deze site.
Ga verder

Davinditip: experimenteerkoffer

Deze site bevat filmpjes met demonstraties van proeven die met de hier te verkrijgen experimenteerkoffer zijn te doen. Bij de vier getoonde proeven staan ook opdrachten. Het maakt onderdeel uit van een vlaams project om de jeugd enthiousast te krijgen voor natuurkunde. Het duurt wel lang voordat de quicktime filmpjes geladen zijn.
Ga verder

Verslag uit Katima - einde

Het contract van Kees Vergouwen in Namibie zit erop. Zijn verslag met alle 'science probleempjes' blijft op de communitysite behouden.
Lees verder

Masterclass voor vwo-scholieren

Op 14 maart organiseert het Nikhef een internationale masterclass voor vwo leerlingen over elementaire deeltjes
Lees verder

Gezocht: schrijver t.b.v. schooltv

SchoolTv zoekt een natuurkundige die ervaringen heeft met de lesstof en/of het lesgeven in de bovenbouw Havo en Vwo. Hij of zij moet in staat zijn om lesmateriaal te schrijven waarin de praktische toepasbaarheid van het vak tot uitdrukking komt.
Lees verder
22-01-2006

Gezocht: docentjurylid Make-a-game

Ben je (aankomend) docent in het voortgezet onderwijs en geďnteresseerd in games? Meld je dan aan als docentjurylid voor de wedstrijd Make-a-Game! Je benut je didactische kwaliteiten eens op een andere manier en ontdekt meteen de mogelijkheden van games in het onderwijs.
Ga verder
Archief 2005
Disclaimer