Literair op pad

 

Nieuw in het activiteitenprogramma van de sectie Nederlands van Levende Talen komend jaar, zijn de literaire excursies die wij i.s.m. Literalinea organiseren. De eerste activiteit zal plaatsvinden op zaterdag 28 oktober:

 

Een literaire wandeling door hartje Amsterdam

Deze wandeling voert door het alleroudste gedeelte van Amsterdam, het gebied tussen Dam en Burgwallen. In dit gebied ligt zeer veel literaire geschiedenis. Vondel, Hooft en Bredero woonden en werkten hier, maar ook moderne schrijvers als W.F. Hermans, Arthur Japin en Thomas Rosenboom lieten zich inspireren door deze buurt. De tocht voert onder meer langs gevelstenen, monumenten, oude kapelletjes, spinhuis, vishal en bierkaai en eindigt bij het graf van Vondel in De Nieuwe Kerk. We starten in Theatercafé Blincker in de Nes, waar u een historische en literaire inleiding krijgt. Vervolgens wandelen we door de buurt en tot slot lunchen we in De Drie Graefjes, een typisch Amsterdams lunchcafé, pal achter De Nieuwe Kerk.

 

Programma:  

11.00 uur: ontvangst met koffie in Theatercafé Blincker, St. Barberenstraat 7-9, Amsterdam (in de Nes);

11.00 - 11.45 uur: historische en literaire inleiding;

11.45 - 13.00 uur: wandeling door Hartje stad;

13.00 uur: lunch in De Drie Graefjes, Eggertstraat 1, Amsterdam.

Kosten:  € 29, voor leden van Levende Talen € 20.

 

Aanmelden: voor 21 oktober bij Jolien Manassen via e-mail (literalinea@planet.nl) of telefonisch (020-6713490). Vermeld in ieder geval uw naam, adres,  e-mailadres, uw telefoonnummer en uw evt. lidnummer van Levende Talen.

 

Bij voldoende belangstelling volgen er meer van deze activiteiten. Ook niet-leden zijn welkom, maar zij betalen wel het volledige tarief ( lid worden op de dag zelf kan , zodat korting alsnog verleend kan worden).

Misschien een goed idee voor een dagje uit met uw sectie? Het is mogelijk om, na overleg en bij voldoende deelnemers, ook op een andere datum te boeken. Er zijn meerdere literaire wandelingen (zie: www.literalinea.nl). U kunt hiervoor met Literalinea contact opnemen.